Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sebze Tüketimi, Kalbi Korumada Tek Başına Yeterli Değil

Sebze Tüketimi, Kalbi Korumada Tek Başına Yeterli Değil
0
72

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
sebze-tuketimi-kalp-sagligini-korumada-tek-basina-yeterli-degil-1645457881.jpg

Bilim insanları, İngiltere'de 400 bin bireyle geniş kapsamlı bir araştırma gerçekleştirdiler. Bu araştırmanın konusu, kalp hastalıkları ile zerzevat tüketimi ortasında nasıl bir bağ olduğuydu. Oxford, Bristol ve Hong Kong Üniversitesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren bilim insanları tarafından yapılan araştırma, zerzevat tüketiminin kalp hastalıklarından korunmada tek başına kâfi olmadığını ortaya çıkardı.

Uzmanlar, çalışmaya katılanlara günlük zerzevat tüketim ölçülerini sordular. Verilen karşılıkların ortalaması, her gün 2 tepeleme yemek kaşığı çiğ, 3 yemek kaşığı pişmiş sebzeydi. Ankete katılanları tam 12 yıl boyunca izleyen bilim insanları, çok fazla zerzevat yiyenlerin kalp hastalıkları nedeniyle ölme riskinin, çok az zerzevat tüketenlerden yüzde 15 daha düşük olduğunu ortaya koydu. Uzmanlara nazaran bu farkın kıymetli nedeni çiğ sebzelerdi. Lakin durum bundan ibaret değil.

Sebzeler kıymetli olsa da tek başına kâfi değil


44f763caf1717059a36e4157f06d7e13f781b8f0.jpeg

Araştırma, sebzelerin sıhhat için değerli olduğunu ortaya koymuş olsa da bilim insanları, sonuçların tartışmalı olduğunu belirtiyor. Çünkü kalbi müdafaanın kıymetli bir yolu beslenme olsa da ömür kalitesi, alkol ve sigara kullanımı, iş ve gelir durumu, beslenmenin istikrarlı olması ve idman, kalp sıhhatini muhafazada en az sebzeler kadar kıymetli.

Glasgow Üniversitesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Prof. Naveed Sattar, zerzevat tüketiminin kilo meselesini engellediğini ve kalp hastalıklarındaki risk faktörlerini azalttığının anlaşıldığını belirtti. Profesöre nazaran insanların, Dünya Sıhhat Örgütü'nün tavsiye ettiği gibi günlük 5 porsiyon zerzevat ve meyve tüketmeye devam etmeleri gerekiyor.


 
858,496Konular
981,850Mesajlar
29,896Kullanıcılar
Adflkco1Son üye
Üst Alt