Derin Dondurucuda Sebzeler Nasıl Saklanır
Sebzeleri Dondurucuda Saklama Şartları
imagessebzeleriderindondurucudasaklamayontemleri5adfbe164937e
Son zamanlarda en cok karşımıza cıkan kavramlardan biri de organik gıdalar Bu gıdaları alabilmek maddi olarak bizleri cok sarsacağından coğu kadın kendi evinde en azından taze ve az hormonluimagessebzeleriderindondurucudasaklamayontemleri5adfbe177482cpng yiyecekleri uretmenin yollarını arıyor Bunlardan ilk akla geleni ise mevsiminde alınan yiyecekleri dondurarak saklamakOzellikle calışan kadınlar icin cok faydalı olan bu yontem kışın yaz gunku gibi bir domatesli yemek yeme imkanı da tanıyor
Dondurucuda yiyecek saklamanın pek cok yolu var Burada en cok dikkat edilmesi gerekense yiyecekleri doğru şekilde saklamak Bu doğru yontemlere ilk olarak sebzelerle başlayacağım Bundan sonraki yazılarda diğer yiyeceklerle ilgili de bilgiler sunmaya devam edeceğim
Derin dondurucuda en cok saklanan sebzeler domates, patlıcan, fasulye,Ispanak, lahana, pırasa, havuc ve kereviz gibi yiyecekler Bu yiyeceklerin hepsinin saklanma koşulları farklı olduğundan tek tek anlatmakta yarar var
DOMATES
Domatesi derin dondurucuda bir kac yolla saklayabilirsiniz Oncelikle yıkanmış butun domatesleri kilitli poşetler icinde o şekilde saklayabilirsiniz
Bunun yanında kuşbaşı şekilde doğrayarak, rendeleyerek yada mutfak ronotundan gecirerek uygun buyuklukteki kaplara paylaştırıp saklayabilirsiniz
TAZE FASULYE
Taze fasulyeleri ayıklayın, yıkayın ve ihtiyacınıza uygun olarak doğrayın 3 dakika sure ile şok haşlama yaptıktan sonra musluk suyu altında soğutun, suzun ve poşetleyin Hic şok haşlama yapmadan da doğrayıp saklayabilirsiniz
ISPANAK
Ispanaklar guzelce yıkanır, doğranır ve suzuldukten sonra poşetlere konur Şok haşlama ile 2 dakika haşlanıp soğuk suya tutularak da saklanabilir Ben genelde 2 yontemi kullanıyorum
LAHANA
Ispanakla aynı şekilde saklanır
PIRASA
Yıkayıp uygun uzunlukta doğradıktan sonra 45 dakika şok haşlama yapılıp poşetlere konur ve dondurucuya kaldırılır
KARNIBAHAR
Karnıbahar once ciceklerine ayrılır Ardından kararmaması icin limonlu suda bir sure bekletilir Sudan alıp suzulup dondurucuya kaldırılır
KEREVİZ
Ayıklandıktan ve doğrandıktan sonra uzerine limon sıkılarak poşetlenir ve kaldırılır
PATLICAN
Ozellikle salata ve imambayıldıda kullanmak icin patlıcanları kızartıp suzdukten ve soğuttuktan sonra dondurucua kaldırabilirsiniz
MAYDANOZ
Once guzelce yıkanır doğradıktan sonra ihtiyac olcusunde poşetlenir ve kaldırılır
Bu ve bunun gibi yiyecekleri saklama yontemleri bundan sonraki yazılarımda da devam edecek Bizi takip edinimagessebzeleriderindondurucudasaklamayontemleri5adfbe1a17abfgif
Zamaneanne
Sebzeleri Dondurucuda Saklama Şartları
imagessebzeleriderindondurucudasaklamayontemleri5adfbe164937e
Son zamanlarda en cok karşımıza cıkan kavramlardan biri de organik gıdalar Bu gıdaları alabilmek maddi olarak bizleri cok sarsacağından coğu kadın kendi evinde en azından taze ve az hormonluimagessebzeleriderindondurucudasaklamayontemleri5adfbe177482cpng yiyecekleri uretmenin yollarını arıyor Bunlardan ilk akla geleni ise mevsiminde alınan yiyecekleri dondurarak saklamakOzellikle calışan kadınlar icin cok faydalı olan bu yontem kışın yaz gunku gibi bir domatesli yemek yeme imkanı da tanıyor
Dondurucuda yiyecek saklamanın pek cok yolu var Burada en cok dikkat edilmesi gerekense yiyecekleri doğru şekilde saklamak Bu doğru yontemlere ilk olarak sebzelerle başlayacağım Bundan sonraki yazılarda diğer yiyeceklerle ilgili de bilgiler sunmaya devam edeceğim
Derin dondurucuda en cok saklanan sebzeler domates, patlıcan, fasulye,Ispanak, lahana, pırasa, havuc ve kereviz gibi yiyecekler Bu yiyeceklerin hepsinin saklanma koşulları farklı olduğundan tek tek anlatmakta yarar var
DOMATES
Domatesi derin dondurucuda bir kac yolla saklayabilirsiniz Oncelikle yıkanmış butun domatesleri kilitli poşetler icinde o şekilde saklayabilirsiniz
Bunun yanında kuşbaşı şekilde doğrayarak, rendeleyerek yada mutfak ronotundan gecirerek uygun buyuklukteki kaplara paylaştırıp saklayabilirsiniz
TAZE FASULYE
Taze fasulyeleri ayıklayın, yıkayın ve ihtiyacınıza uygun olarak doğrayın 3 dakika sure ile şok haşlama yaptıktan sonra musluk suyu altında soğutun, suzun ve poşetleyin Hic şok haşlama yapmadan da doğrayıp saklayabilirsiniz
ISPANAK
Ispanaklar guzelce yıkanır, doğranır ve suzuldukten sonra poşetlere konur Şok haşlama ile 2 dakika haşlanıp soğuk suya tutularak da saklanabilir Ben genelde 2 yontemi kullanıyorum
LAHANA
Ispanakla aynı şekilde saklanır
PIRASA
Yıkayıp uygun uzunlukta doğradıktan sonra 45 dakika şok haşlama yapılıp poşetlere konur ve dondurucuya kaldırılır
KARNIBAHAR
Karnıbahar once ciceklerine ayrılır Ardından kararmaması icin limonlu suda bir sure bekletilir Sudan alıp suzulup dondurucuya kaldırılır
KEREVİZ
Ayıklandıktan ve doğrandıktan sonra uzerine limon sıkılarak poşetlenir ve kaldırılır
PATLICAN
Ozellikle salata ve imambayıldıda kullanmak icin patlıcanları kızartıp suzdukten ve soğuttuktan sonra dondurucua kaldırabilirsiniz
MAYDANOZ
Once guzelce yıkanır doğradıktan sonra ihtiyac olcusunde poşetlenir ve kaldırılır
Bu ve bunun gibi yiyecekleri saklama yontemleri bundan sonraki yazılarımda da devam edecek Bizi takip edinimagessebzeleriderindondurucudasaklamayontemleri5adfbe1a17abfgif
Zamaneanne
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.