Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sebzeleri Derin Dondurucuda Saklama Yontemleri

Sebzeleri Derin Dondurucuda Saklama Yontemleri
0
130

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Derin Dondurucuda Sebzeler Nasıl Saklanır


Sebzeleri Dondurucuda Saklama Şartları


imagessebzeleriderindondurucudasaklamayontemleri5adfbe164937e

Son zamanlarda en cok karşımıza cıkan kavramlardan biri de organik gıdalar Bu gıdaları alabilmek maddi olarak bizleri cok sarsacağından coğu kadın kendi evinde en azından taze ve az hormonluimagessebzeleriderindondurucudasaklamayontemleri5adfbe177482cpng yiyecekleri uretmenin yollarını arıyor Bunlardan ilk akla geleni ise mevsiminde alınan yiyecekleri dondurarak saklamakOzellikle calışan kadınlar icin cok faydalı olan bu yontem kışın yaz gunku gibi bir domatesli yemek yeme imkanı da tanıyor

Dondurucuda yiyecek saklamanın pek cok yolu var Burada en cok dikkat edilmesi gerekense yiyecekleri doğru şekilde saklamak Bu doğru yontemlere ilk olarak sebzelerle başlayacağım Bundan sonraki yazılarda diğer yiyeceklerle ilgili de bilgiler sunmaya devam edeceğim

Derin dondurucuda en cok saklanan sebzeler domates, patlıcan, fasulye,Ispanak, lahana, pırasa, havuc ve kereviz gibi yiyecekler Bu yiyeceklerin hepsinin saklanma koşulları farklı olduğundan tek tek anlatmakta yarar var

DOMATES

Domatesi derin dondurucuda bir kac yolla saklayabilirsiniz Oncelikle yıkanmış butun domatesleri kilitli poşetler icinde o şekilde saklayabilirsiniz
Bunun yanında kuşbaşı şekilde doğrayarak, rendeleyerek yada mutfak ronotundan gecirerek uygun buyuklukteki kaplara paylaştırıp saklayabilirsiniz

TAZE FASULYE

Taze fasulyeleri ayıklayın, yıkayın ve ihtiyacınıza uygun olarak doğrayın 3 dakika sure ile şok haşlama yaptıktan sonra musluk suyu altında soğutun, suzun ve poşetleyin Hic şok haşlama yapmadan da doğrayıp saklayabilirsiniz

ISPANAK

Ispanaklar guzelce yıkanır, doğranır ve suzuldukten sonra poşetlere konur Şok haşlama ile 2 dakika haşlanıp soğuk suya tutularak da saklanabilir Ben genelde 2 yontemi kullanıyorum

LAHANA

Ispanakla aynı şekilde saklanır

PIRASA

Yıkayıp uygun uzunlukta doğradıktan sonra 45 dakika şok haşlama yapılıp poşetlere konur ve dondurucuya kaldırılır

KARNIBAHAR

Karnıbahar once ciceklerine ayrılır Ardından kararmaması icin limonlu suda bir sure bekletilir Sudan alıp suzulup dondurucuya kaldırılır

KEREVİZ

Ayıklandıktan ve doğrandıktan sonra uzerine limon sıkılarak poşetlenir ve kaldırılır

PATLICAN

Ozellikle salata ve imambayıldıda kullanmak icin patlıcanları kızartıp suzdukten ve soğuttuktan sonra dondurucua kaldırabilirsiniz

MAYDANOZ

Once guzelce yıkanır doğradıktan sonra ihtiyac olcusunde poşetlenir ve kaldırılır

Bu ve bunun gibi yiyecekleri saklama yontemleri bundan sonraki yazılarımda da devam edecek Bizi takip edinimagessebzeleriderindondurucudasaklamayontemleri5adfbe1a17abfgif

Zamaneanne
 

Similar threads

Derin Dondurucuda Sebzeler Nasıl Saklanır Sebzeleri Dondurucuda Gizleme Şartları Son zamanlarda en çok karşımıza çıkan kavramlardan biri de organik gıdalar Bu gıdaları alabilmek bedensel olarak bizleri fazla sarsacağından birçok bayan kendi evinde en azından taze ve az hormonlu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
125
Hamurişlerini Derin Dondurucuda Saklama Yolları Hamurişlerini dondurucuda saklamak herşeyden once pratik bir iş ve aşağıda belirteceğim hic bir şeyin tadı bozulmuyor Ozellikle calışan hanımların kurtarıcısı olan derin dondurucu hamurişlerinde de oldukca işe yarıyor İşte dilediğiniz zaman...
Cevaplar
0
Görüntüleme
223
Derin Dondurucuda Bakliyat Saklama Tarifi İçin Malzemeler *İstenildiği kadar mercimek, nohut, kuru fasulye *Su Derin Dondurucuda Bakliyat Saklama Tarifi Yapılışı Bütün bakliyatları akşamdan ayrı ayrı kaplarda suya bırakın Ertesi sabah üstlerini geçecek kadar su koyup tencerede her birini...
Cevaplar
0
Görüntüleme
99
Derin Dondurucuda Dolmalık Biber Tarifi İçin Malzemeler *Dolmalık Biber Derin Dondurucuda Dolmalık Biber Tarifi Yapılışı Biberlerin tepe kısımları kesilerek bardak şekline getirilir İçleri boşaltılır ve yıkanır Suyu süzülüp kuruyan biberler fotoğraftaki gibi iç içe gelecek şekilde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
96
Yaz aylarının sevilen yiyeceği sebzesi olan taze fasulye, taze tüketilmelidir. Doğal olduğunu anlamak için bir çok pratik yöntem olduğu gibi fasulyenin nasıl yıkanacağı ve ayıklanmasıyla alakalı çözüm önerilerini de sizler için paylaşıyoruz. Taze fasulye hakkında bilinmesi gereken her şeyi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
172
858,505Konular
982,791Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt