Sebzelerle ilgili pratik bilgiler sebzelerle ilgili bilgiler Karnıbaharın haşlama suyuna bir tedarik süt katarsanız kar gibi beyaz olduğunu, keza de fena kokmadığı ayrım ederisiniz Kullandığınız salçaların bozulmamasını istiyorsanız üzerini düzleyerek azıcık zeytin yağı ilave ederek uzun vakit saklayabilirsiniz Yumurta lekesini dahil etmemek için önce soğuk suda bekletmeli sonra ılık sabunlu suda yıkamalısınız Pirinç ve bakliyatların saklanması için sırça kavanozları seçim edin Balık kokusunu dahil etmemek için yıkama suyunun içine oldukça çok kahve telvesi atın Daha Sonra çokça durulayın Rafadan pişireceğiniz yumurtaların çatlamaması için kabın içine fincan tabağı koyarsanız,çatlamasını önlersiniz Domatesi kolay soymak için, bıçağın sırtıyla kabuklar, soyulacak yönün tersine sürtülür, ya da kaynar suda bir dakika bekletilir Patlıcanların acısını almak için, soyunca tuz suda bekletilir Buzdolabından çıkardığınız yumurtanın akı ve sarısının birbirine karışmaması için hemen kırın Sebzeleri tuzlu suda yıkamayı alışılmışlık haline getirin Tuz su sebzeleri daha etkin ve çabuk temizler Sosislerin patlamasını durdurmak için; fırın yada ızgaraya koymadan önce soğuk süte batırmanı yeterli olacaktır Çaydanlığınızın içinde biriken kireç tortusunu temizlemek için, 15 dakika değin içinde sirke kaynatın Taze ceviz lekesini elden dışlamak içi, eller önce bir iki dakika sirkeye batırılmış bir pamukla ovulur, daha sonra soğuk suyla ovulur ve yıkanır Çamaşırdaki pas lekesi için lekenin üzerine limon damlatılıp ütülenir Çikolata sosu hazırlanırken içine azıcık kahve konursa tadı çok daha öbür olur Kuş üzümlerini ayıklamak için, onları bir avuç unla ovuşturunuz ve kalın delinmiş bir süzgece atınız Unla beraber çöplerde düşer Zeytin yağı lekesini çıkarırken bir lokma ekmek içi yuvarlanıp lekenin üzerine gezdirilmelidir Soğanların üzerine azıcık un serpilirse kavururken kararmaz Yemeğinizin tuzunu artı kaçırınca tencereye birkaç parça çiğ patates atın, artı tuzu çekecektir id Soğan soymaya başlamadan önce parmaklarınızı sirkeye batırırsanız, soğan kokusunun elinize sinmediğini göreceksiniz Yumurtaları zahmetsizce soymak için, kaynar sudan çıkardıktan sonra hemen soğuk suya tutulup birazcık bekletilir Sıkılmadan önce bir süre soğuk suda bekletilen portakalların daha pozitif verdiklerini biliyor muydunuz? Tavuk etinizin daha yumuşak, daha hoş kokulu ve daha nefis olması için pişirmeden önce tavuğu yarım limon ile adamakıllı ovalayın ve sonradan tavuğun üzerine ve içine rendelenmiş limon kabuğu koyun Portakalları sıkmadan önce yarım saat soğuk suda bekletirseniz sıktığınızda daha çok portakal suyu elde edersiniz Sarımsakların daha tez ezilmesi için sırça bir kavanozda ve buzdolabında saklamanız yeterli olacaktır Patlıcan kabuklarını soyduktan daha sonra içine sirke ve fazla az zeytinyağı konmuş suda bir süre haşlayın daha sonra istediğiniz küçüklükte dilimleyin ve pilav yaparken içine karıştırınGöreceksiniz pilavınız çok nefis olacak