iltasyazilim
FD Üye
Sebzeli 3 Tahıllı Pilav 96 Kkal 100 Gram Tarifi İçin Malzemeler
*Bulgur pilavlık 40 gram
*Yeşil mercimek 40 gram
*Kepekli pirinç 40 gram
*Havuç 1 tane orta boy (100 gram)
*Soğan 1 tane orta boy (120 gram)
*Kırmızı biber kapya 1 tane orta boy (70 gram)
*Domates püresi 100 gram
*Domates 1 büyük boy (150 gram)
*Zeytin yağı 1 yemek kaşığı (30 gram)
*Su 400 ml
*Baharatlar: tuz, karabiber, pul biber, biberiye, kekik tadına göre
Sebzeli 3 Tahıllı Pilav 96 Kkal 100 Gram Tarifi Yapılışı Yapışmaz tavada zeytin yağında küçük küp doğranmış soğanı kavurunŞeffaflaşınca rendelenmiş havucu ve biberi ekleyin 5 dakika kadar kapalı kapakla pişirin Daha sonra rendelenmiş domatesi ekleyin 3 dakika daha pişirin
Bulguru, mercimeği ve pirinci yıkayıp tavaya ekleyin 3 dakika kavurun
Domates püresini, suyu, baharatları ekleyip karıştırın, kapağı kapatın Kaynadıktan sonra ateşi kısın ve pişene kadar yaklaşık 2530 dakika pişirin Gerekirse biraz suyu ekleyebilirsiniz
Ateşi kapatın ve 1015 dakika dinlendirin
Bir parça ettavukbalık veya yoğurt ile servis edin
Afiyet olsun!
*Bulgur pilavlık 40 gram
*Yeşil mercimek 40 gram
*Kepekli pirinç 40 gram
*Havuç 1 tane orta boy (100 gram)
*Soğan 1 tane orta boy (120 gram)
*Kırmızı biber kapya 1 tane orta boy (70 gram)
*Domates püresi 100 gram
*Domates 1 büyük boy (150 gram)
*Zeytin yağı 1 yemek kaşığı (30 gram)
*Su 400 ml
*Baharatlar: tuz, karabiber, pul biber, biberiye, kekik tadına göre
Sebzeli 3 Tahıllı Pilav 96 Kkal 100 Gram Tarifi Yapılışı Yapışmaz tavada zeytin yağında küçük küp doğranmış soğanı kavurunŞeffaflaşınca rendelenmiş havucu ve biberi ekleyin 5 dakika kadar kapalı kapakla pişirin Daha sonra rendelenmiş domatesi ekleyin 3 dakika daha pişirin
Bulguru, mercimeği ve pirinci yıkayıp tavaya ekleyin 3 dakika kavurun
Domates püresini, suyu, baharatları ekleyip karıştırın, kapağı kapatın Kaynadıktan sonra ateşi kısın ve pişene kadar yaklaşık 2530 dakika pişirin Gerekirse biraz suyu ekleyebilirsiniz
Ateşi kapatın ve 1015 dakika dinlendirin
Bir parça ettavukbalık veya yoğurt ile servis edin
Afiyet olsun!