Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sebzeli bademli piliç sote

Sebzeli bademli piliç sote

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
MALZEMELER
100 gr piliç bonfile (jülyen doğranmış)
40 gr havuç (jülyen doğranmış)
25 gr taze soğan (jülyen doğranmış)
25 gr pırasa (jülyen doğranmış)
5 gr kuru shitake mantarı
15 gr soyulmuş badem
5 gr soya sos
3 gr oyster sos
5 gr taze zencefil (jülyen doğranmış)
10 gr konserve bambu filizi (jülyen doğranmış)
20 gr taze soya filizi
1 çay kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı su
1 çay kaşığı susam yağı
10 gr ayçiçek veya mısır özü yağı

HAZIRLANIŞI
Shitake mantarını 1 saat önce ılık su ile ıslatın Kök kısmını atıp diğer kısmını jülyen doğrayın
Bir tavada harlı ateş üzerinde yağı kızdırın Bademleri ilave edip altın sarısı renkte kızartın
Tavukları ilave edip 2 dk süreyle sulandırmadan sote edin Sebzeleri sırasıyla havuç, zencefil, pırasa, soya filizi, shitake mantarı, bambu filizi, taze soğan olmak üzere ilave edip sote edin
Soya sos, nişasta, oyster sos, su ve susam yağını bir kapta karıştırın ve tavaya ilave edip 10 saniye sonra ocaktan alın Soya sos tuzlu olduğu için bu tarifte tuz kullanılmamıştır Arzu ederseniz bir miktar da tuz ilave edebilirsiniz
 
858,481Konular
981,443Mesajlar
29,607Kullanıcılar
Ramo0010Son üye
Üst Alt