iltasyazilim
FD Üye
SEBZELİ BALIK YAHNİSİ
MALZEME:
Yağ (Rafine) 3 çorba kaşığı
Soğan (Küçük, doğranmış) 1 adet
Salça 2 çorba kaşığı
Balık (Derisi yüzülmüş ve kılçıkları ayıklanmış) 700 gr
Su 2 bardak
Tuz 1 silme çay kaşığı
Havuç (İri, doğranmış) 1 adet
Lahana (Kıyılmış) 225 gr
Patates (Küp şeklinde doğranmış, tatlı) 1 adet
Bamya (Ayıklanıp kıyılmış) 100 gr
Pirinç (Servis için haşlama, sıcak ve taze)
YAPILIŞI:
Büyük bir kuşhaneye yağı koyun ve soğanı karartmadan yumuşayıncaya kadar kavurun Salçayı katıp karıştırın, sonra balık parçalarını atın Kuşhanenin kapağını kapadıktan sonra hafif ateşte 30 dakika tıkırdatın Suyu, tuzu ve hazırlamış olduğunuz sebzeleri içine atın Kaynayınca ağzını kapatın ve hafif ateşte 1 saat pişirin Sıcak, taze haşlanmış pirinçle birlikte servis yapın
MALZEME:
Yağ (Rafine) 3 çorba kaşığı
Soğan (Küçük, doğranmış) 1 adet
Salça 2 çorba kaşığı
Balık (Derisi yüzülmüş ve kılçıkları ayıklanmış) 700 gr
Su 2 bardak
Tuz 1 silme çay kaşığı
Havuç (İri, doğranmış) 1 adet
Lahana (Kıyılmış) 225 gr
Patates (Küp şeklinde doğranmış, tatlı) 1 adet
Bamya (Ayıklanıp kıyılmış) 100 gr
Pirinç (Servis için haşlama, sıcak ve taze)
YAPILIŞI:
Büyük bir kuşhaneye yağı koyun ve soğanı karartmadan yumuşayıncaya kadar kavurun Salçayı katıp karıştırın, sonra balık parçalarını atın Kuşhanenin kapağını kapadıktan sonra hafif ateşte 30 dakika tıkırdatın Suyu, tuzu ve hazırlamış olduğunuz sebzeleri içine atın Kaynayınca ağzını kapatın ve hafif ateşte 1 saat pişirin Sıcak, taze haşlanmış pirinçle birlikte servis yapın