iltasyazilim
FD Üye
Sebzeli Bulgur Pilavı (Püf Noktalarıyla) Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı bulgur
*4 su bardağı su
*1 su bardağı tavuk suyu
*1 orta boy soğan
*Yarım yeşil biber yarım kapya biber
*1 orta boy patates
*1 orta boy havuç
*1 orta boy kabak ya da patlıcan
*Göz kararı sıvı yağ, tereyağı
*Tuz, tercihe göre nane
Sebzeli Bulgur Pilavı (Püf Noktalarıyla) Tarifi Yapılışı Merhabalar Sizlere pratik, kısacık sürede hazır olan sağlık deposu bir bulgur pilavı tarifim var Tarifimize geçelim
1
*Tüm sebzelerimizi küçük küçük doğruyoruz
*Tencereye sıvı yağ alıp soğanımızı biraz kavuruyoruz (isteyen içine bir diş sarımsak rendeleyebilir güzel bir aroma katıyor)
*Sonra biberleri ekleyip çok az daha kavuruyoruz
*Ardından diğer sebzeleri ekleyip orta ateşte iyice kavuruyoruz
*Sebzelerden sonra bulgurları ve biraz tereyağı ekliyoruz ardından az daha kavurup su ve tavuk suyunu ekliyoruz
*Tuzunu ve tercihe göre kuru nanesini ekleyip karıştırıp kapağını kapatıyoruz
*Kaynamaya başlayınca altını kısıyoruz
*Suyunu tam çekmeden altını kapatıp tenceremizi kalın bir beze sarıyoruz
*Pilavımız hazır, afiyet olsun ??
*2 su bardağı bulgur
*4 su bardağı su
*1 su bardağı tavuk suyu
*1 orta boy soğan
*Yarım yeşil biber yarım kapya biber
*1 orta boy patates
*1 orta boy havuç
*1 orta boy kabak ya da patlıcan
*Göz kararı sıvı yağ, tereyağı
*Tuz, tercihe göre nane
Sebzeli Bulgur Pilavı (Püf Noktalarıyla) Tarifi Yapılışı Merhabalar Sizlere pratik, kısacık sürede hazır olan sağlık deposu bir bulgur pilavı tarifim var Tarifimize geçelim
1
*Tüm sebzelerimizi küçük küçük doğruyoruz
*Tencereye sıvı yağ alıp soğanımızı biraz kavuruyoruz (isteyen içine bir diş sarımsak rendeleyebilir güzel bir aroma katıyor)
*Sonra biberleri ekleyip çok az daha kavuruyoruz
*Ardından diğer sebzeleri ekleyip orta ateşte iyice kavuruyoruz
*Sebzelerden sonra bulgurları ve biraz tereyağı ekliyoruz ardından az daha kavurup su ve tavuk suyunu ekliyoruz
*Tuzunu ve tercihe göre kuru nanesini ekleyip karıştırıp kapağını kapatıyoruz
*Kaynamaya başlayınca altını kısıyoruz
*Suyunu tam çekmeden altını kapatıp tenceremizi kalın bir beze sarıyoruz
*Pilavımız hazır, afiyet olsun ??