iltasyazilim
FD Üye
Sebzeli Bulgur Pilavı (Yemek Seçen Sevdiklerinize Özel) Tarifi İçin Malzemeler
*1 patlıcan
*1 kabak
*1 soğan
*1 büyük patates
*Küçük kase haşlanmış mercimek
*Küçük kase küp doğranmış domates
*Zeytinyağ
*Sıvıyağ
*1 kaşık salça
*Tuz
*Karabiber
*Nane
*
Sebzeli Bulgur Pilavı (Yemek Seçen Sevdiklerinize Özel) Tarifi Yapılışı Öncelikle patlıcan ve kabak yemeyen sevdiklerinize yapıp afiyetle yedirebileceğiniz bir pilav (Yemek seçen Eşim ve çocuklarım bayılıyor minik doğradığım için anlamıyorlar bile)Biraz zeytinyağı ve biraz sıvı yağı tencereye ilave edip yemeklik doğradığımız soğanları yumuşayana kadar kavurun Ardından önceden çok ufak yine yemeklik doğradığımz patlıcan ve kabakları da ilave edin Yalnız patlıcanı önceden tuzlu suda 5 dk bekleyin ki acısı kalmasın Daha sonra bunları da beraberinde kavurmaya devam ediyoruz Yine beraberinde patatesi de ekliyoruz Dibine tutmaması için tabi ara ara tencereye az az su ilave ediniz bittikçe Salçayı ekleyip salçayı da kavurma işlemine dahil edin Bütün malzeme hafif kavrulmuş ve ölmüş kıvama geldiğinde de 1, 5 2 bardak yıkanmış bulguru ilave edip bir harmanlayın en son mercimekleri de katıp sıcak suyu üstünü geçecek şekilde ekleyiniz ve tuz çok az karabiber ve nane serpeleyip pişmeye bırakın Çok az sulu kalınca ateşi kapatın kalan suyu da bulgurların çekmesi ve kıvamlı olması için Dinlenmeye bırakın Afiyet olsun
*1 patlıcan
*1 kabak
*1 soğan
*1 büyük patates
*Küçük kase haşlanmış mercimek
*Küçük kase küp doğranmış domates
*Zeytinyağ
*Sıvıyağ
*1 kaşık salça
*Tuz
*Karabiber
*Nane
*
Sebzeli Bulgur Pilavı (Yemek Seçen Sevdiklerinize Özel) Tarifi Yapılışı Öncelikle patlıcan ve kabak yemeyen sevdiklerinize yapıp afiyetle yedirebileceğiniz bir pilav (Yemek seçen Eşim ve çocuklarım bayılıyor minik doğradığım için anlamıyorlar bile)Biraz zeytinyağı ve biraz sıvı yağı tencereye ilave edip yemeklik doğradığımız soğanları yumuşayana kadar kavurun Ardından önceden çok ufak yine yemeklik doğradığımz patlıcan ve kabakları da ilave edin Yalnız patlıcanı önceden tuzlu suda 5 dk bekleyin ki acısı kalmasın Daha sonra bunları da beraberinde kavurmaya devam ediyoruz Yine beraberinde patatesi de ekliyoruz Dibine tutmaması için tabi ara ara tencereye az az su ilave ediniz bittikçe Salçayı ekleyip salçayı da kavurma işlemine dahil edin Bütün malzeme hafif kavrulmuş ve ölmüş kıvama geldiğinde de 1, 5 2 bardak yıkanmış bulguru ilave edip bir harmanlayın en son mercimekleri de katıp sıcak suyu üstünü geçecek şekilde ekleyiniz ve tuz çok az karabiber ve nane serpeleyip pişmeye bırakın Çok az sulu kalınca ateşi kapatın kalan suyu da bulgurların çekmesi ve kıvamlı olması için Dinlenmeye bırakın Afiyet olsun