iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:
1 kase pilavlık bulgur
1 adet soğan
1 avuç taze fasulye
3 çorba kaşığı bezelye
1 adet havuç
1 diş sarımsak
1 çorba kaşığı salça
Sıvıyağ
Tuz
Hazırlanışı:
Bulgurları yıkayıp süzün
Havuçları ve taze fasulyeyi kare şeklinde doğrayın Tüm sebzeleri az tuzlu suda haşlayın
Ayrı bir tencerede soğan ve sarımsağı kavurun
Bulgur ve salçayı ilave edip, birkaç dakika daha kavurun
Bulguru ölçtüğünüz kaseyle, 1,5 katı sıcak su ekleyin
Haşladığınız sebzelerin suyundan da 1 çay bardağı ekleyerek, tencerenin ağzını kapatın
Kısık ateşte pişirmeye başladığınız pilavınıza, pişmeye yakın sebzeleri ve tuzu ilave edin
Piştikten sonra bir müddet demlenmesi için kenara bırakın
Afiyet olsun
1 kase pilavlık bulgur
1 adet soğan
1 avuç taze fasulye
3 çorba kaşığı bezelye
1 adet havuç
1 diş sarımsak
1 çorba kaşığı salça
Sıvıyağ
Tuz
Hazırlanışı:
Bulgurları yıkayıp süzün
Havuçları ve taze fasulyeyi kare şeklinde doğrayın Tüm sebzeleri az tuzlu suda haşlayın
Ayrı bir tencerede soğan ve sarımsağı kavurun
Bulgur ve salçayı ilave edip, birkaç dakika daha kavurun
Bulguru ölçtüğünüz kaseyle, 1,5 katı sıcak su ekleyin
Haşladığınız sebzelerin suyundan da 1 çay bardağı ekleyerek, tencerenin ağzını kapatın
Kısık ateşte pişirmeye başladığınız pilavınıza, pişmeye yakın sebzeleri ve tuzu ilave edin
Piştikten sonra bir müddet demlenmesi için kenara bırakın
Afiyet olsun