iltasyazilim
FD Üye
Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*1, 5 su bardağı bulgur
*2, 53 bardak sıcak su
*1 soğan
*1 patates
*1 diş sarımsak
*1 yeşil biber
*1 küçük kase yazdan haşlanmış dondurulmuş yeşil fasülye
*1 küçük kase mısır
*1 avuç kurutulmuş domates
*1 yemek kaşığı salça sıvı yağ
*Tuz, karabiber
Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Hep aynı pilâvlardan sıkıldıysanız buyrun size farklı bir tarif ??
1
*Öncelikle soğanı yemeklik doğrayıp yağda kavurun
*Üzerine küçük doğranmış sarımsak, küp doğranmış patates, yeşil biber ve yeşil fasülyeyi ekleyip 23 dakika orta ateşte sürekli karıştırarak kavurun
*Salçayı ekleyip üzerine suyu ilave edin (bu aşamada dondurucuda et – tavuk suyu varsa kullanabilirsiniz)
*Tuzunu ve karabiberi atıp 2 dakika kadar sebzelerin yumuşaması için kaynatın
*Bulguru mısırı ve kuru domatesi ilave edin
*Suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin (her bulgur aynı oranda su çekmez o yüzden bulguru kontrol edin pişmemişse tekrar sıcak su ilave ederek pişmesini bekleyin)
*Pilavı 10 dakika kadar ağzı kapalı dinlendirdikten sonra servis yapın
*Yanına turşu veya yoğurtla servis edebilirsiniz
*Et yemekleriyle servis edebilirsiniz
*Şimdiden kolay gelsin ??
*1, 5 su bardağı bulgur
*2, 53 bardak sıcak su
*1 soğan
*1 patates
*1 diş sarımsak
*1 yeşil biber
*1 küçük kase yazdan haşlanmış dondurulmuş yeşil fasülye
*1 küçük kase mısır
*1 avuç kurutulmuş domates
*1 yemek kaşığı salça sıvı yağ
*Tuz, karabiber
Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Hep aynı pilâvlardan sıkıldıysanız buyrun size farklı bir tarif ??
1
*Öncelikle soğanı yemeklik doğrayıp yağda kavurun
*Üzerine küçük doğranmış sarımsak, küp doğranmış patates, yeşil biber ve yeşil fasülyeyi ekleyip 23 dakika orta ateşte sürekli karıştırarak kavurun
*Salçayı ekleyip üzerine suyu ilave edin (bu aşamada dondurucuda et – tavuk suyu varsa kullanabilirsiniz)
*Tuzunu ve karabiberi atıp 2 dakika kadar sebzelerin yumuşaması için kaynatın
*Bulguru mısırı ve kuru domatesi ilave edin
*Suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin (her bulgur aynı oranda su çekmez o yüzden bulguru kontrol edin pişmemişse tekrar sıcak su ilave ederek pişmesini bekleyin)
*Pilavı 10 dakika kadar ağzı kapalı dinlendirdikten sonra servis yapın
*Yanına turşu veya yoğurtla servis edebilirsiniz
*Et yemekleriyle servis edebilirsiniz
*Şimdiden kolay gelsin ??