iltasyazilim
FD Üye
Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı bulgur
*3 adet sivri biber ( yanında kırmızı biberde kullanabilirsiniz )
*1 tane küçük soğan
*Yemek kaşığı ucu ile salça
*1 adet domates
*Biraz tuz
*Biraz sıvı yağ
Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Soğanlarımızı küp küp keselim Biberlerimizi istediğimiz şekilde keselim Dometesimizi rendileyelim Tencerimize sıvı yağ koyup soğanlarımızı kavuralım Hafif yumuşayan soğanlarımıza biberlerimizi ekleyelim Biberler yumuşayınca domatesimizi ekleyelim Üçü birbirine iyice karışına kadar pişirelim Sonra salçamızı ekleyelim
Tencerimizde soğan salça biber domatesimiz pişerken Bir su bardağı bulgurumuzu iyice yıkayalım Bir kaba alalım Üzerini hafif geçecek kadar sıcak su dökelim Bulgur suyu çekene kadar bekletelim ( Bu işlemi yemeğe başlamadan önce yaparsanız daha rahat olur )
Suyu çeken bulgurlarımızı tencerimize koyalım
İyice karıştırıp kavuralım Bulgurun üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyelim Tuzumuzu koyup karıştırıp tencerimizin kapağını kapatalım
Arada bir karıştıralım dibi tutmasın Suyunu çeken bulgurumuzun altını kapatıp dinlenmeye bırakalım
Afiyet olsunnn????
*1 su bardağı bulgur
*3 adet sivri biber ( yanında kırmızı biberde kullanabilirsiniz )
*1 tane küçük soğan
*Yemek kaşığı ucu ile salça
*1 adet domates
*Biraz tuz
*Biraz sıvı yağ
Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Soğanlarımızı küp küp keselim Biberlerimizi istediğimiz şekilde keselim Dometesimizi rendileyelim Tencerimize sıvı yağ koyup soğanlarımızı kavuralım Hafif yumuşayan soğanlarımıza biberlerimizi ekleyelim Biberler yumuşayınca domatesimizi ekleyelim Üçü birbirine iyice karışına kadar pişirelim Sonra salçamızı ekleyelim
Tencerimizde soğan salça biber domatesimiz pişerken Bir su bardağı bulgurumuzu iyice yıkayalım Bir kaba alalım Üzerini hafif geçecek kadar sıcak su dökelim Bulgur suyu çekene kadar bekletelim ( Bu işlemi yemeğe başlamadan önce yaparsanız daha rahat olur )
Suyu çeken bulgurlarımızı tencerimize koyalım
İyice karıştırıp kavuralım Bulgurun üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyelim Tuzumuzu koyup karıştırıp tencerimizin kapağını kapatalım
Arada bir karıştıralım dibi tutmasın Suyunu çeken bulgurumuzun altını kapatıp dinlenmeye bırakalım
Afiyet olsunnn????