iltasyazilim
FD Üye
Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı bulgur
*1 çay bardağı kadar sıvı yağı
*2 tatlı kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı arpa şehriye
*5 buçuk su bardağı su
*2 adet bulyon kendi haşladığınız etin suyunu kullanacaksanız bulyon kullamanıza gerek yok
Sebzeler;
*1 çay buçuk çay bardağı konserve yada haşlanmış bezelye
*1 orta boy havuç
*3 adet acı biber sevmiyorsanız tatlı
Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
Öncelikle sebzeler iyice yıkanır küçük küçük eşit şekilde doğranır Tencereye yağ ilave edilip ocağa alınır ,üzerine sırasıyla önce arpa şehriye ve havuçlar eklenir, sürekli karıştırarak şehriyeler pembeleşinceye kadar kavrulur Ardından üzerine yıkanmış bulgur eklenir 3 5 dakika kadar kavrulur, biberler bezelye tuz ezilmiş bulyon ilave edilir ve karıştırılır Üzerine suyu eklenir ve kapağı kapalı şekilde kaynayıncaya kadar harlı ateşte kaynamaya başlayınca kısık ateşte suyunu tamamen çekene kadar pişirilir ve pişen bulgur karıştırılır Kapağı kapatılıp 15 20 dakika kadar dinlendirilir ve sıcak olarak servis edilir Deneyeceklere afiyet olsun hoşçakalın*
*2 su bardağı bulgur
*1 çay bardağı kadar sıvı yağı
*2 tatlı kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı arpa şehriye
*5 buçuk su bardağı su
*2 adet bulyon kendi haşladığınız etin suyunu kullanacaksanız bulyon kullamanıza gerek yok
Sebzeler;
*1 çay buçuk çay bardağı konserve yada haşlanmış bezelye
*1 orta boy havuç
*3 adet acı biber sevmiyorsanız tatlı
Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
Öncelikle sebzeler iyice yıkanır küçük küçük eşit şekilde doğranır Tencereye yağ ilave edilip ocağa alınır ,üzerine sırasıyla önce arpa şehriye ve havuçlar eklenir, sürekli karıştırarak şehriyeler pembeleşinceye kadar kavrulur Ardından üzerine yıkanmış bulgur eklenir 3 5 dakika kadar kavrulur, biberler bezelye tuz ezilmiş bulyon ilave edilir ve karıştırılır Üzerine suyu eklenir ve kapağı kapalı şekilde kaynayıncaya kadar harlı ateşte kaynamaya başlayınca kısık ateşte suyunu tamamen çekene kadar pişirilir ve pişen bulgur karıştırılır Kapağı kapatılıp 15 20 dakika kadar dinlendirilir ve sıcak olarak servis edilir Deneyeceklere afiyet olsun hoşçakalın*