iltasyazilim
FD Üye
Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı pilavlık bulgur
*1 orta boy soğan
*2 diş sarımsak
*1 adet yeşil biber
*1 adet kırmızı biber
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*1 orta boy domates
*1 yemek kaşığı tereyağ
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*Karabiber, pulbiber, tuz
Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Soğanlar yemeklik doğranır ve sarımsak ile birlikte rengi sararana kadar yağda kavrulur Ardından ince ince doğranmış yeşil ve kırmızı biber eklenir ve kavurma işlemine devam edilir Biberler yumuşamaya başlayınca domates salçası eklenir ve salçanın kokusu çıkana kadar kavrulur Domates ister rendelenir istenilse robottan geçirilir Salçanın kokusu çıkınca domatesler de eklenir ve 5 dakika kadar pişirilir Yıkanmış bulgurlar eklenir Baharatlar ve tuz eklenir Bulgurların üzerini geçene kadar sıcak su eklenir ( Bulgurun cinsine göre su miktarı değişebilir Bulgur lapalaşmayacağı için suyunu çekmesine yakın karıştırılıp pişip pişmediğine bakılır Gerekli görülürse su ilavesi edilebilir) Altı kısık bir şekilde pişirilir Afiyet olsun
*1 su bardağı pilavlık bulgur
*1 orta boy soğan
*2 diş sarımsak
*1 adet yeşil biber
*1 adet kırmızı biber
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*1 orta boy domates
*1 yemek kaşığı tereyağ
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*Karabiber, pulbiber, tuz
Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Soğanlar yemeklik doğranır ve sarımsak ile birlikte rengi sararana kadar yağda kavrulur Ardından ince ince doğranmış yeşil ve kırmızı biber eklenir ve kavurma işlemine devam edilir Biberler yumuşamaya başlayınca domates salçası eklenir ve salçanın kokusu çıkana kadar kavrulur Domates ister rendelenir istenilse robottan geçirilir Salçanın kokusu çıkınca domatesler de eklenir ve 5 dakika kadar pişirilir Yıkanmış bulgurlar eklenir Baharatlar ve tuz eklenir Bulgurların üzerini geçene kadar sıcak su eklenir ( Bulgurun cinsine göre su miktarı değişebilir Bulgur lapalaşmayacağı için suyunu çekmesine yakın karıştırılıp pişip pişmediğine bakılır Gerekli görülürse su ilavesi edilebilir) Altı kısık bir şekilde pişirilir Afiyet olsun