iltasyazilim
FD Üye
Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet küçük boy soğan
*1 adet kırmızı biber
*2 adet sivri biber
*2 adet domates
*1 adet patlıcan
*15 su bardağı bulgur
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*2 tatlı kaşığı pul biber
*Yarım çay kaşığı karabiber
*1 adet et bulyon ( İsteğe bağlı)
*3 su bardağı su veya et suyuda olabilir
*34 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz
Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Merhabalar ;
Senelerdir çok severek yaptığım sebzeli bulgur pilavının tarifini sizlerle paylaşmak istedim Bazen et suyuyla bazende sadece su ile yapıyorum her ikisiylede çok güzel oluyor Mevsim sebzelerinin girdiği her yemek güzeldir Denemenizi tavsiye ederim
Öncelikle patlıcanı alacalı soyalım Minik minik doğrayıp tuzlu suda 20 dakika bekletelim
Bir adet soğanı minik minik doğrayalım Yağ eklediğimiz tavada kavurmaya başlayalım Biberlerimizi de ayni şekilde minik minik doğrayıp, soğanlarımıza ekleyip kavurmaya devam edelim
Patlıcanlarımızın suyunu süzüp biberlerimize ekleyelim ve kavurmaya devam edelim Yumuşayan sebzelere kabukları soyulmuş yine minik minik doğranmış domatesleri ve salçaları ekleyip karıştıralım Kapağını kapatıp sebzeleri pişirelim Bu arada bulgurumuzu yıkayıp suyunu süzelim
Yeterince kavrulan sebzelere bulgurumuzu ilave edelim Eğer isterseniz bu aşamada 1 adet et bulyon ekleyebilirsiniz Tuz pul biber ve isterseniz başka baharatları da ekleyerek 34 dakika kavurmaya devam edelim
Kavrulan bulgura suyumuzu ekleyip, kapağını kapatalım Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim Pişen bulgurun altını kapatalım ve üzerine havlu peçete kapatarak 1015 dakika dinlendirelim
Sebzeli bulgur pilavımız hazır
AFIYET OLSUN
*1 adet küçük boy soğan
*1 adet kırmızı biber
*2 adet sivri biber
*2 adet domates
*1 adet patlıcan
*15 su bardağı bulgur
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*2 tatlı kaşığı pul biber
*Yarım çay kaşığı karabiber
*1 adet et bulyon ( İsteğe bağlı)
*3 su bardağı su veya et suyuda olabilir
*34 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz
Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Merhabalar ;
Senelerdir çok severek yaptığım sebzeli bulgur pilavının tarifini sizlerle paylaşmak istedim Bazen et suyuyla bazende sadece su ile yapıyorum her ikisiylede çok güzel oluyor Mevsim sebzelerinin girdiği her yemek güzeldir Denemenizi tavsiye ederim
Öncelikle patlıcanı alacalı soyalım Minik minik doğrayıp tuzlu suda 20 dakika bekletelim
Bir adet soğanı minik minik doğrayalım Yağ eklediğimiz tavada kavurmaya başlayalım Biberlerimizi de ayni şekilde minik minik doğrayıp, soğanlarımıza ekleyip kavurmaya devam edelim
Patlıcanlarımızın suyunu süzüp biberlerimize ekleyelim ve kavurmaya devam edelim Yumuşayan sebzelere kabukları soyulmuş yine minik minik doğranmış domatesleri ve salçaları ekleyip karıştıralım Kapağını kapatıp sebzeleri pişirelim Bu arada bulgurumuzu yıkayıp suyunu süzelim
Yeterince kavrulan sebzelere bulgurumuzu ilave edelim Eğer isterseniz bu aşamada 1 adet et bulyon ekleyebilirsiniz Tuz pul biber ve isterseniz başka baharatları da ekleyerek 34 dakika kavurmaya devam edelim
Kavrulan bulgura suyumuzu ekleyip, kapağını kapatalım Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim Pişen bulgurun altını kapatalım ve üzerine havlu peçete kapatarak 1015 dakika dinlendirelim
Sebzeli bulgur pilavımız hazır
AFIYET OLSUN