iltasyazilim
FD Üye
Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*1 5 su bardağı pilavlık bulgur
*1 baş kuru soğan
*1 tane patlıcan
*2 orta boy patates
*3 domates
*34 tane biber
*2 kaşık salça
*1 tane bulyon (et veya tavuk)
*Tuz
*Karabiber
*Pulbiber
*Sıcak su
*Sıvı yağ
Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Soğanları küp küp doğrayıp yağda kavurun, hafif pembeleşince fazla küçük olmayacak şekilde doğranmış biberleri ekleyin, bir iki tur karıştırıp biberlerin üzerine küp küp doğranmış patlıcan ve patatesleri de ekleyelim, ve kavrulması için tencerenin kapağını kapatıp 510 dakika bekleyelim hafif hafif kavrulmaya başlayan sebzelerimizin üzerine küp küp doğranmış domateslerimizi de ekleyip karıştıralım iki kaşık salça ve bulyonu da ekleyebilirsiniz bu esnada, domateslerin de kavrulmasıyla bulgurumuzu ve baharatlarımız ile tuzumuzu da ekleyip bu şekilde kavurmaya devam edelim 510 dakika bu şekilde de kavrulan yemeğimizin artık suyunu ekleyebiliriz, normal pilav ölçüsü olarak ölçmediğim için sadece bütün bu karışımın üzerine çıkacak şekilde sıcak suyunu da ekleyip bir iki tur karıştırdıktan sonra kapağını kapatıp, pilavın suyunu çekmesini bekleyelim ve suyunu çeken pilavı bir 5 dakika kadar dinlendirelim Afiyet olsun
*1 5 su bardağı pilavlık bulgur
*1 baş kuru soğan
*1 tane patlıcan
*2 orta boy patates
*3 domates
*34 tane biber
*2 kaşık salça
*1 tane bulyon (et veya tavuk)
*Tuz
*Karabiber
*Pulbiber
*Sıcak su
*Sıvı yağ
Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Soğanları küp küp doğrayıp yağda kavurun, hafif pembeleşince fazla küçük olmayacak şekilde doğranmış biberleri ekleyin, bir iki tur karıştırıp biberlerin üzerine küp küp doğranmış patlıcan ve patatesleri de ekleyelim, ve kavrulması için tencerenin kapağını kapatıp 510 dakika bekleyelim hafif hafif kavrulmaya başlayan sebzelerimizin üzerine küp küp doğranmış domateslerimizi de ekleyip karıştıralım iki kaşık salça ve bulyonu da ekleyebilirsiniz bu esnada, domateslerin de kavrulmasıyla bulgurumuzu ve baharatlarımız ile tuzumuzu da ekleyip bu şekilde kavurmaya devam edelim 510 dakika bu şekilde de kavrulan yemeğimizin artık suyunu ekleyebiliriz, normal pilav ölçüsü olarak ölçmediğim için sadece bütün bu karışımın üzerine çıkacak şekilde sıcak suyunu da ekleyip bir iki tur karıştırdıktan sonra kapağını kapatıp, pilavın suyunu çekmesini bekleyelim ve suyunu çeken pilavı bir 5 dakika kadar dinlendirelim Afiyet olsun