iltasyazilim
FD Üye
Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım çay bardağı kadar zeytinyağı
*1 adet patlıcan
*12 adet yeşil biber
*1 adet orta boy kuru soğan
*23 diş sarımsak
*1 adet küçük yada orta boy domates
*1 yemek kaşığının yarısı salça (daha az da kullanabilirsiniz)
*Tuz
*Karabiber (silme çay kaşığı kadar)
*Pulbiber ( silme çay kaşığı yada daha az olabilir)
*1 su bardağı pilavlık bulgur
*2 su bardağı soğuk su
*
Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Patlıcan zebra misali kabukları soyulur ve sıvı yağ konmuş (Teflon yada seramik )tava veya tencerede kızartılır
Üzerine biber, kuru soğan, sarımsak eklenir kavrulmaya devam edilir (Patlıcanları karartmaya yakmamaya dikkat edelim)
Üzerine rendelediğimiz yada ufak doğranmış domatesle birlikte salça da ilave edilip karıştırılır
Tuz, karabiber ve pulbiber de eklenir karıştırılarak
Son olarak bulguru bu hazırladığımız karışımın üzerini örtecek şekilde tenceremize boşaltıp, üzerine 2 bardak soğuk suyu da ilave ederek kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz
Afiyet olsun
Not: Kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirmenizi öneriyorum
(Malzemeleri pişme sırasına göre listeledim)
*Yarım çay bardağı kadar zeytinyağı
*1 adet patlıcan
*12 adet yeşil biber
*1 adet orta boy kuru soğan
*23 diş sarımsak
*1 adet küçük yada orta boy domates
*1 yemek kaşığının yarısı salça (daha az da kullanabilirsiniz)
*Tuz
*Karabiber (silme çay kaşığı kadar)
*Pulbiber ( silme çay kaşığı yada daha az olabilir)
*1 su bardağı pilavlık bulgur
*2 su bardağı soğuk su
*
Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Patlıcan zebra misali kabukları soyulur ve sıvı yağ konmuş (Teflon yada seramik )tava veya tencerede kızartılır
Üzerine biber, kuru soğan, sarımsak eklenir kavrulmaya devam edilir (Patlıcanları karartmaya yakmamaya dikkat edelim)
Üzerine rendelediğimiz yada ufak doğranmış domatesle birlikte salça da ilave edilip karıştırılır
Tuz, karabiber ve pulbiber de eklenir karıştırılarak
Son olarak bulguru bu hazırladığımız karışımın üzerini örtecek şekilde tenceremize boşaltıp, üzerine 2 bardak soğuk suyu da ilave ederek kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz
Afiyet olsun
Not: Kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirmenizi öneriyorum
(Malzemeleri pişme sırasına göre listeledim)
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.