iltasyazilim
FD Üye
Sebzeli Cevizli Fava (4 Kişilik)
Malzemeler:
250 gr Kuru Bakla
1 Adet Havuç
1 Adet Kereviz
1 Adet Patates
2 Adet Soğan
1 Çay Bardağı Ayçiçek Yağı
1 Çorba Kaşığı Toz Şeker
1 Çorba Kaşığı Nişasta
12 Demet Dereotu
810 Adet Ceviz
Tuz
HAZIRLANIŞI :
Öncelikle 250 gr kuru baklayı akşamdan ıslatınErtesi gün,tüm sebzeleri küp biçiminde doğrayıp,baklayı da ekleyin Tuzunu,şekerini ekleyin ve yumuşayana dek pişirinSebzeleri tel süzgeçten geçirin
Nişastayı soğuk suda birkaç dk karıştırarak eritinSebzelere ekleyip,karıştırmaya devam edinKısık ateşte 5 dk daha pişirinHazırladığınız karışımı küçük bir tepsiye dökünSoğumaya bırakın
Üzerine ince kıyılmış dereotunu serpip,cevizle süsleyinDilimleyerek servis yapın
Malzemeler:
250 gr Kuru Bakla
1 Adet Havuç
1 Adet Kereviz
1 Adet Patates
2 Adet Soğan
1 Çay Bardağı Ayçiçek Yağı
1 Çorba Kaşığı Toz Şeker
1 Çorba Kaşığı Nişasta
12 Demet Dereotu
810 Adet Ceviz
Tuz
HAZIRLANIŞI :
Öncelikle 250 gr kuru baklayı akşamdan ıslatınErtesi gün,tüm sebzeleri küp biçiminde doğrayıp,baklayı da ekleyin Tuzunu,şekerini ekleyin ve yumuşayana dek pişirinSebzeleri tel süzgeçten geçirin
Nişastayı soğuk suda birkaç dk karıştırarak eritinSebzelere ekleyip,karıştırmaya devam edinKısık ateşte 5 dk daha pişirinHazırladığınız karışımı küçük bir tepsiye dökünSoğumaya bırakın
Üzerine ince kıyılmış dereotunu serpip,cevizle süsleyinDilimleyerek servis yapın