iltasyazilim
FD Üye
Sebzeli Et Tava Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet patates
*2 tane patlıcan
*3 tane yeşil biber
*1 tane kırmızı biber
*Yarım kg kuş başı et
*3 tane domates
*1 tane büyük boy soğan
*3 diş sarımsak
*Baharatlar 1 çay kaşığı *karabiber
*1 çay kaşığı *kekik ,1 çay kaşığı *pul biber
*2 çay kaşığı *tuz
*1 yemek kaşığı biber salçası
*2 su bardağı *su
*Kızartmak için sıvı yağ
Sebzeli Et Tava Tarifi Yapılışı
Hayırlı ramazanlar sizlerle nefis bir tava tarifi paylaşacağım Öncelikle etimizi tencereye alıp suyunu salıp çeken e kadar pişiriyoruz Suyunu çekince 1 su bardağı *kadar ılık şu koyup pişirmeye devam ediyoruz Koyduğumuz suyu çekince ocağı kapatıyoruz Etimiz hazır Sonra patatesleri küp küp doğruyoruz Biberleri uzunlamasına doğruyoruz Patlıcanları doğrayıp tuzlu suda bekletiyoruz Soğanları halka halka doğruyoruz Sarımsakları biraz büyük kalacak şekilde doğruyoruz Sebzelerimizi doğradıktan sonra başlıyoruz kızartmaya Bütün sebzelerimizi kızartıp fırın tepsimize alıyoruz Üzerine domateslerimiz koyup baharatlarını koyuyoruz Salçamızı suyla açıp yemeğinizin üzerine döküp karıştırıyoruz 250 derece ısıtılmış fırında yarım saat pişiriyoruz
*4 adet patates
*2 tane patlıcan
*3 tane yeşil biber
*1 tane kırmızı biber
*Yarım kg kuş başı et
*3 tane domates
*1 tane büyük boy soğan
*3 diş sarımsak
*Baharatlar 1 çay kaşığı *karabiber
*1 çay kaşığı *kekik ,1 çay kaşığı *pul biber
*2 çay kaşığı *tuz
*1 yemek kaşığı biber salçası
*2 su bardağı *su
*Kızartmak için sıvı yağ
Sebzeli Et Tava Tarifi Yapılışı
Hayırlı ramazanlar sizlerle nefis bir tava tarifi paylaşacağım Öncelikle etimizi tencereye alıp suyunu salıp çeken e kadar pişiriyoruz Suyunu çekince 1 su bardağı *kadar ılık şu koyup pişirmeye devam ediyoruz Koyduğumuz suyu çekince ocağı kapatıyoruz Etimiz hazır Sonra patatesleri küp küp doğruyoruz Biberleri uzunlamasına doğruyoruz Patlıcanları doğrayıp tuzlu suda bekletiyoruz Soğanları halka halka doğruyoruz Sarımsakları biraz büyük kalacak şekilde doğruyoruz Sebzelerimizi doğradıktan sonra başlıyoruz kızartmaya Bütün sebzelerimizi kızartıp fırın tepsimize alıyoruz Üzerine domateslerimiz koyup baharatlarını koyuyoruz Salçamızı suyla açıp yemeğinizin üzerine döküp karıştırıyoruz 250 derece ısıtılmış fırında yarım saat pişiriyoruz