iltasyazilim
FD Üye
Sebzeli Etli Pilav Tarifi İçin Malzemeler
*1 soğan
*2 havuç
*1 kapya biber
**1 kase kadar haşlanmış et
*2 su bardağı pirinç
*1 yemek kaşığı* tuz
*1 çay kaşığı yeni bahar ve 1 çay kaşığı karabiber
*23 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 avuç çiğ badem
*1 yemek kaşığı* tereyağı
*
Sebzeli Etli Pilav Tarifi Yapılışı Soğanlar jülyen doğranır, kapya da ince uzun şekilde doğranır Zeytinyağında hafif kavrulur İçine dikdörtgen doğranmış havuçlar da eklenir ve kavrulur Küp küp kesilmiş etimizi de atıp Beş dakika bu şekilde kavrulduktan sonra yıkanmış süzülmüş pirinç eklenir Tuz ve baharat da eklenir Pirinçle iyice kavrulup 2 su bardağı et suyu 1 su bardağı normal kaynar su dökülür Kısık ateşte pişirilir Pişip demini aldıktan sonra tereyağında kavrulan bademler pilavın üzerine dökülür Afiyetle servis edilir
*1 soğan
*2 havuç
*1 kapya biber
**1 kase kadar haşlanmış et
*2 su bardağı pirinç
*1 yemek kaşığı* tuz
*1 çay kaşığı yeni bahar ve 1 çay kaşığı karabiber
*23 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 avuç çiğ badem
*1 yemek kaşığı* tereyağı
*
Sebzeli Etli Pilav Tarifi Yapılışı Soğanlar jülyen doğranır, kapya da ince uzun şekilde doğranır Zeytinyağında hafif kavrulur İçine dikdörtgen doğranmış havuçlar da eklenir ve kavrulur Küp küp kesilmiş etimizi de atıp Beş dakika bu şekilde kavrulduktan sonra yıkanmış süzülmüş pirinç eklenir Tuz ve baharat da eklenir Pirinçle iyice kavrulup 2 su bardağı et suyu 1 su bardağı normal kaynar su dökülür Kısık ateşte pişirilir Pişip demini aldıktan sonra tereyağında kavrulan bademler pilavın üzerine dökülür Afiyetle servis edilir