iltasyazilim
FD Üye
Sebzeli Firik Bulguru Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı firik bulguru veya 1 su bardağı firik bulguru + 1 su bardağı normal bulgur
*4 su bardağı sıcak su
*1 orta boy soğan
*34 adet köy biberi
*1, 5 yemek kaşığı biber salçası
*12 su bardağı domates sosu
*2 çay kaşığı tuz
*Zeytinyağı
Sebzeli Firik Bulguru Pilavı Tarifi Yapılışı Kokusu ile sanki köydeymişsin hissi veren firik bulguru pilavının tadı da bir harika Mutlaka deneyin Kalorisinin de az olması da çok güzel
Öncelikle soğanı yemeklik doğrayalım Pilav tenceremize soğanı ve yağı koyup soğanlar ölmeye başlayana kadar kavurun Ardından doğranan biberleri de ekleyin ve biraz daha kavurun Daha sonra önce Salçayı ekleyip bir iki çevirin ve domates sosunu ekleyin Ben kış mevsiminde yapıyorsam yazdan hazırladığım domates sosunu tercih ediyorum Domates sosunu ekledikten sonra tuzunu da ekleyerek bir iki çevirin Fokurdamaya başlayınca yıkanmış bulguru içine atın Sonra suyunu ilave edin Su kaynamaya başlayınca en küçük ocakta en kısığın bir tık üstü olacak şekilde ocağın altını açın Suyunu çekmesine yakın bir kere karıştırın Suyunu çekince ocağın altını kapatın Pilavımızı biraz demlenmesi için bekletiyoruz Demlenen pilav muhteşem tadıyla sizi bekliyor Afiyet olsun Sevgiler
*2 su bardağı firik bulguru veya 1 su bardağı firik bulguru + 1 su bardağı normal bulgur
*4 su bardağı sıcak su
*1 orta boy soğan
*34 adet köy biberi
*1, 5 yemek kaşığı biber salçası
*12 su bardağı domates sosu
*2 çay kaşığı tuz
*Zeytinyağı
Sebzeli Firik Bulguru Pilavı Tarifi Yapılışı Kokusu ile sanki köydeymişsin hissi veren firik bulguru pilavının tadı da bir harika Mutlaka deneyin Kalorisinin de az olması da çok güzel
Öncelikle soğanı yemeklik doğrayalım Pilav tenceremize soğanı ve yağı koyup soğanlar ölmeye başlayana kadar kavurun Ardından doğranan biberleri de ekleyin ve biraz daha kavurun Daha sonra önce Salçayı ekleyip bir iki çevirin ve domates sosunu ekleyin Ben kış mevsiminde yapıyorsam yazdan hazırladığım domates sosunu tercih ediyorum Domates sosunu ekledikten sonra tuzunu da ekleyerek bir iki çevirin Fokurdamaya başlayınca yıkanmış bulguru içine atın Sonra suyunu ilave edin Su kaynamaya başlayınca en küçük ocakta en kısığın bir tık üstü olacak şekilde ocağın altını açın Suyunu çekmesine yakın bir kere karıştırın Suyunu çekince ocağın altını kapatın Pilavımızı biraz demlenmesi için bekletiyoruz Demlenen pilav muhteşem tadıyla sizi bekliyor Afiyet olsun Sevgiler