iltasyazilim
FD Üye
Sebzeli Firik Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım su bardağı firik
*Yarım su bardağı pilavlık bulgur
*1 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış )
*3 diş sarımsak (küçük doğranmış )
*1 adet havuç (soyulup küçük doğranmış )
*1 çay bardağı taze bezelye
*1 adet kapya biber(küçük doğranmış )
*1 addet çarliston biber(küçük doğranmış )
*1 adet domates(kabuğu soyulup küçük doğranmış )
*1 adet büyük boy patlıcan (pijama gibi soyup küp doğrayıp tuz serpelim sonra yıkayalım kurulayalım )
*1 çay kaşığı tuz, tozşeker, toz tatlı kırmız biber
*Yarım çay kaşığı karabiber
*1 yemek kaşığı tereyağ
*Patlıcanı kızartmak için yarım çay bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*2, 5 su bardağı su
Sebzeli Firik Pilavı Tarifi Yapılışı Tencereye yağları koyalım, soğanı ,sarımsağı da koyup 2 dk kavuralım Bezelyeyi havucu ekleyelim 2 dk daha kavuralım ,biberleri ve domatesi koyduktan sonra 23 dk daha karıştıralım ,sonra suyunu verelim kızarrttığımız patlıcanları ekleyelim Tuz, şekeri ,kırmızı biberi karabiberi serpelim 67 dk kısık ateşte pişirelim ,sonra bulguru ve firiği yıkayıp suya salalım Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim ,ocağın altını kapatalım üzerine havlu kağıt serelim demlendikten sonra sıcak servis yapalım Afiyet olsun
*Yarım su bardağı firik
*Yarım su bardağı pilavlık bulgur
*1 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış )
*3 diş sarımsak (küçük doğranmış )
*1 adet havuç (soyulup küçük doğranmış )
*1 çay bardağı taze bezelye
*1 adet kapya biber(küçük doğranmış )
*1 addet çarliston biber(küçük doğranmış )
*1 adet domates(kabuğu soyulup küçük doğranmış )
*1 adet büyük boy patlıcan (pijama gibi soyup küp doğrayıp tuz serpelim sonra yıkayalım kurulayalım )
*1 çay kaşığı tuz, tozşeker, toz tatlı kırmız biber
*Yarım çay kaşığı karabiber
*1 yemek kaşığı tereyağ
*Patlıcanı kızartmak için yarım çay bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*2, 5 su bardağı su
Sebzeli Firik Pilavı Tarifi Yapılışı Tencereye yağları koyalım, soğanı ,sarımsağı da koyup 2 dk kavuralım Bezelyeyi havucu ekleyelim 2 dk daha kavuralım ,biberleri ve domatesi koyduktan sonra 23 dk daha karıştıralım ,sonra suyunu verelim kızarrttığımız patlıcanları ekleyelim Tuz, şekeri ,kırmızı biberi karabiberi serpelim 67 dk kısık ateşte pişirelim ,sonra bulguru ve firiği yıkayıp suya salalım Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim ,ocağın altını kapatalım üzerine havlu kağıt serelim demlendikten sonra sıcak servis yapalım Afiyet olsun