iltasyazilim
FD Üye
Sebzeli Güveç Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kilo kırmızı et
*1 tane patlıcan
*1 tane kabak
*2 tane patates
*Yarım kilo taze fasulye
*3 tane yeşil biber
*2 tane kırmızı biber
*300 gr mantar
*1 tane soğan
*4 diş sarımsak
*4 tane domates
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı su
*Tuz, kekik, pulbiber ,nane, baharatlar isteğe bağlı ne ve ne kadar istenilirse
Sebzeli Güveç Yemeği Tarifi Yapılışı Öncelikle etlerimizi doğrayıp yıkayıp güvecimizin en altına koyuyoruz, daha sonra sebzeleri küp şeklinde doğrayıp ,sırasıyla fasulye, mantar ,patlıcan, patates ,kabak ve biber sarımsakları koyup domatesleri soyup doğruyoruz Onları da üzerine ekliyoruz, ben soğanı tam ortasına bütün olarak koyuyorum her katına tuzu ekliyorum, baharatlarını yağ ve suyunu ekliyoruz ,ben her şeyi çiğden koyuyorum, siz isterseniz etleri biraz pişirebilirsiniz
Daha sonra kapağını kapatıp ister fırında ister aygazda pişirebilirsiniz, ben aygazda pişiriyorum, fırında biraz daha geç pişebiliyor aygazda önce yüksek ateşte kaynamaya başlayıncaya kadar 20 dakikada kaynamaya başlıyor, daha sonra kısık ateşte sebzeleri kontrol ederek pişirebilirsiniz ,yaklaşık 1 saate pişiyor afiyet olsun Sevmediğiniz malzemeleri çıkartabilirsiniz İsteğe bağlı
*Yarım kilo kırmızı et
*1 tane patlıcan
*1 tane kabak
*2 tane patates
*Yarım kilo taze fasulye
*3 tane yeşil biber
*2 tane kırmızı biber
*300 gr mantar
*1 tane soğan
*4 diş sarımsak
*4 tane domates
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı su
*Tuz, kekik, pulbiber ,nane, baharatlar isteğe bağlı ne ve ne kadar istenilirse
Sebzeli Güveç Yemeği Tarifi Yapılışı Öncelikle etlerimizi doğrayıp yıkayıp güvecimizin en altına koyuyoruz, daha sonra sebzeleri küp şeklinde doğrayıp ,sırasıyla fasulye, mantar ,patlıcan, patates ,kabak ve biber sarımsakları koyup domatesleri soyup doğruyoruz Onları da üzerine ekliyoruz, ben soğanı tam ortasına bütün olarak koyuyorum her katına tuzu ekliyorum, baharatlarını yağ ve suyunu ekliyoruz ,ben her şeyi çiğden koyuyorum, siz isterseniz etleri biraz pişirebilirsiniz
Daha sonra kapağını kapatıp ister fırında ister aygazda pişirebilirsiniz, ben aygazda pişiriyorum, fırında biraz daha geç pişebiliyor aygazda önce yüksek ateşte kaynamaya başlayıncaya kadar 20 dakikada kaynamaya başlıyor, daha sonra kısık ateşte sebzeleri kontrol ederek pişirebilirsiniz ,yaklaşık 1 saate pişiyor afiyet olsun Sevmediğiniz malzemeleri çıkartabilirsiniz İsteğe bağlı