iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:
Yarım kg hindi göğüs eti,
1'er adet kırmızı ve sarı dolmalık biber,
1 adet kabak,
3 çorba kaşığı zeytinyağı,
1 çorba kaşığı kırmızıbiber, tuz, karabiber,
4 adet taze soğan,
Beşamel sos için:
2 çorba kaşığı tereyağı,
2 çorba kaşığı un,
1 buçuk su bardağı süt,
1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri (eski kaşar),
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber
Sebzeli Hindi Yuvası Yapılışı:
Hindi etlerini 2 parmak eninde şeritler halinde doğrayın ve döverek inceltin 1 çorba kaşığı zeytinyağı, karabiber, kırmızıbiber ve tuzu karıştırıp hindi etlerini ovun İki şeridi kürdanla tutturup birbirine ekleyin ve ortası boş bir yuva haline getirin Fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15 dakika pişirin Diğer taraftan küp doğradığınız biberleri ve kabağı 2 çorba kaşığı zeytinyağında 10 dakika sote edin Beşamel sos için, kızdırdığınız yağa un ekleyip 12 dakika kavurun Sütü ilave edip sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin Kaşar, maydanoz, karabiber ve tuzu ekleyip bir kez daha karıştırın ve ocaktan alın Bir servis tabağına beşamel sosu döküp hindi yuvalarını üstüne yerleştirin Taze soğanların yeşil kısımlarını sıcak suda 12 dakika tutup soğuk suya batırın ve suyunu süzün Yuvaların içine, hazırladığınız sebzeli karışımdan doldurun Hindi yuvalarını tutturduğunuz kürdanları çıkartıp bir sap taze soğanla etraflarını bağlayın Sıcakken servis yapın
Yarım kg hindi göğüs eti,
1'er adet kırmızı ve sarı dolmalık biber,
1 adet kabak,
3 çorba kaşığı zeytinyağı,
1 çorba kaşığı kırmızıbiber, tuz, karabiber,
4 adet taze soğan,
Beşamel sos için:
2 çorba kaşığı tereyağı,
2 çorba kaşığı un,
1 buçuk su bardağı süt,
1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri (eski kaşar),
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber
Sebzeli Hindi Yuvası Yapılışı:
Hindi etlerini 2 parmak eninde şeritler halinde doğrayın ve döverek inceltin 1 çorba kaşığı zeytinyağı, karabiber, kırmızıbiber ve tuzu karıştırıp hindi etlerini ovun İki şeridi kürdanla tutturup birbirine ekleyin ve ortası boş bir yuva haline getirin Fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15 dakika pişirin Diğer taraftan küp doğradığınız biberleri ve kabağı 2 çorba kaşığı zeytinyağında 10 dakika sote edin Beşamel sos için, kızdırdığınız yağa un ekleyip 12 dakika kavurun Sütü ilave edip sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin Kaşar, maydanoz, karabiber ve tuzu ekleyip bir kez daha karıştırın ve ocaktan alın Bir servis tabağına beşamel sosu döküp hindi yuvalarını üstüne yerleştirin Taze soğanların yeşil kısımlarını sıcak suda 12 dakika tutup soğuk suya batırın ve suyunu süzün Yuvaların içine, hazırladığınız sebzeli karışımdan doldurun Hindi yuvalarını tutturduğunuz kürdanları çıkartıp bir sap taze soğanla etraflarını bağlayın Sıcakken servis yapın