iltasyazilim
FD Üye
Sebzeli Humus Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kilo nohut
*1 çay bardağı tahin
*1 limon suyu
*1 tatlı kaşığı kimyon
*1 çay kaşığı limon tuzu
*Tuz
*2 adet kabak
*2 adet patlıcan
*Zeytin yağı
Süslemek için;
*Domates ,kırmızı, biber, kimyon, pul biber ,maydanoz
Sebzeli Humus Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikli olarak nohutumuzu tencereye alıp su ve bir tatlı kaşı tuz ile haşlıyoruz
*Nohut haşlanırken kabak ve patlıcanları yıkayıp doğruyoruz
*Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizip üzerine zeytin yağı gezdirip çok hafif tuz serpiyoruz
*250 derecelik fırında 20 dakika pişiriyoruz
*Haşlanan nohutları süzüp suyundan ayırıyoruz
*Nohutları robota alıp üzerine tuz ,kimyon, tahin ,limon tuzu ve limon suyunu ekliyoruz ayırdığımız nohutun suyundan azar azar ekleyip iyice pürüzsüz kıvam alana kadar robotta çekiyoruz
*Tabağa iki üç kaşık açıp üzerine sebzrlerimizi diziyoruz
*Pul biber ve kimyon ekleyip, domates biber ve maydanozla süsleyip zeytin yağı gezdiriyoruz
*Afiyet olsun
*
*Yarım kilo nohut
*1 çay bardağı tahin
*1 limon suyu
*1 tatlı kaşığı kimyon
*1 çay kaşığı limon tuzu
*Tuz
*2 adet kabak
*2 adet patlıcan
*Zeytin yağı
Süslemek için;
*Domates ,kırmızı, biber, kimyon, pul biber ,maydanoz
Sebzeli Humus Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikli olarak nohutumuzu tencereye alıp su ve bir tatlı kaşı tuz ile haşlıyoruz
*Nohut haşlanırken kabak ve patlıcanları yıkayıp doğruyoruz
*Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizip üzerine zeytin yağı gezdirip çok hafif tuz serpiyoruz
*250 derecelik fırında 20 dakika pişiriyoruz
*Haşlanan nohutları süzüp suyundan ayırıyoruz
*Nohutları robota alıp üzerine tuz ,kimyon, tahin ,limon tuzu ve limon suyunu ekliyoruz ayırdığımız nohutun suyundan azar azar ekleyip iyice pürüzsüz kıvam alana kadar robotta çekiyoruz
*Tabağa iki üç kaşık açıp üzerine sebzrlerimizi diziyoruz
*Pul biber ve kimyon ekleyip, domates biber ve maydanozla süsleyip zeytin yağı gezdiriyoruz
*Afiyet olsun
*