iltasyazilim
FD Üye
Sebzeli Karnabahar Graten Tarifi İçin Malzemeler
*1 orta boy karnabahar
*1 su bardağı haşlamış mısır
*1 su bardağı garnitür
*Tuz
Beşamel Sos İçin;
*2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
*3 yemek kaşığı un
*3 su bardağı süt ( Kıvamı çok koyu olmayacak gerekirse biraz daha süt ekleyebilirsiniz)
*Tuz
*Karabiber
Üzeri için;
*1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Sebzeli Karnabahar Graten Tarifi Yapılışı Merhabalar öncelikle karnabaharları haşlayın ,yumuşayınca ocaktan alıp doğrayın çok ince olmayacak şekilde yapacağınız borcama koyun, mısır ve garnitürü ilave edin karıştırın Yeteri kadar tuz ekleyin göz kararı
Beşamel sos için tencereye yağı koyun eriyince unu ilave edip un kokusu çıkana kadar kavurun ,tel çırpıcı ile yaparsanız daha güzel sonuç alırsınız Un kavrulunca soğuk sütü ilave ederken hızlı şekilde karıştırın ki topaklanma olmasın, kıvamı ne çok koyu ne çok cıvık olmasın Çok koyu olursa süt ekleyin biraz daha kaynamaya başlayınca tuzu ve karabiberi ilave edin ,tuzu damak tadınıza göre ayarlayın tadına bakarak kıvamı orta halli olunca ocaktan alıp karnabaharların üzerine döküp iyice karıştırın 200 derecelik fırında hafif kızarınca çıkarıp kaşar peyniri üzerine serpin ,tekrar fırına verin ,iyice kızarınca fırından alın, servise hazır AFİYET OLSUN
*1 orta boy karnabahar
*1 su bardağı haşlamış mısır
*1 su bardağı garnitür
*Tuz
Beşamel Sos İçin;
*2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
*3 yemek kaşığı un
*3 su bardağı süt ( Kıvamı çok koyu olmayacak gerekirse biraz daha süt ekleyebilirsiniz)
*Tuz
*Karabiber
Üzeri için;
*1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Sebzeli Karnabahar Graten Tarifi Yapılışı Merhabalar öncelikle karnabaharları haşlayın ,yumuşayınca ocaktan alıp doğrayın çok ince olmayacak şekilde yapacağınız borcama koyun, mısır ve garnitürü ilave edin karıştırın Yeteri kadar tuz ekleyin göz kararı
Beşamel sos için tencereye yağı koyun eriyince unu ilave edip un kokusu çıkana kadar kavurun ,tel çırpıcı ile yaparsanız daha güzel sonuç alırsınız Un kavrulunca soğuk sütü ilave ederken hızlı şekilde karıştırın ki topaklanma olmasın, kıvamı ne çok koyu ne çok cıvık olmasın Çok koyu olursa süt ekleyin biraz daha kaynamaya başlayınca tuzu ve karabiberi ilave edin ,tuzu damak tadınıza göre ayarlayın tadına bakarak kıvamı orta halli olunca ocaktan alıp karnabaharların üzerine döküp iyice karıştırın 200 derecelik fırında hafif kızarınca çıkarıp kaşar peyniri üzerine serpin ,tekrar fırına verin ,iyice kızarınca fırından alın, servise hazır AFİYET OLSUN