iltasyazilim
FD Üye
Sebzeli Kıymalı Maklubem Tarifi İçin Malzemeler
*1 miktar karnabahar
*2 adet havuc
*2 adet patates
*1 adet patlican
*Yarım kilo mantar
*1 adet kırmızı biber
*1 adet domates
*250 gram kıyma
*1 adet soğan
*2 su bardağı baldo pirin
*2 adet tavuk bulyon
*Tuz
*Karabiber
*Tuzot
*Sıcak su
*Sıvı yağ
Sebzeli Kıymalı Maklubem Tarifi Yapılışı Karnabahar patates havuç patlıcan küp doğranır Ayrı ayrı kızartılır (Domates hariç) mantar küçükse olduğu gibi kızartılır Teflon tencerenin dibine karnabahar, patates, patlıcan, mantar, havuç sırayla aralara tuz serpilerek dizip, bastıralım Kıymamızı soğanla soteleyip baharatları serpilir Altı kapatılır Tenceredeki sebzenin üzerine ilave edilip bastırılır Önceden ıslatılan pirinç süzülüp durulandıktan sonra tencereye eklenip iyice bastıralım 1 su bardağı su ile bulyonu eritip pirincin üzerine dökelim Üzerini geçecek kadar sıcak suyunu dökelim Karabiber ve tuzunu verip kapağını kapatıp altını yakalım Orta ateşte pişirelim İyice suyunu çekince altını kapatıp 20 dk dinlendirip ters çevirip servis edelim Ben dinlenmesini bekleyemedim Afiyet olsun
*1 miktar karnabahar
*2 adet havuc
*2 adet patates
*1 adet patlican
*Yarım kilo mantar
*1 adet kırmızı biber
*1 adet domates
*250 gram kıyma
*1 adet soğan
*2 su bardağı baldo pirin
*2 adet tavuk bulyon
*Tuz
*Karabiber
*Tuzot
*Sıcak su
*Sıvı yağ
Sebzeli Kıymalı Maklubem Tarifi Yapılışı Karnabahar patates havuç patlıcan küp doğranır Ayrı ayrı kızartılır (Domates hariç) mantar küçükse olduğu gibi kızartılır Teflon tencerenin dibine karnabahar, patates, patlıcan, mantar, havuç sırayla aralara tuz serpilerek dizip, bastıralım Kıymamızı soğanla soteleyip baharatları serpilir Altı kapatılır Tenceredeki sebzenin üzerine ilave edilip bastırılır Önceden ıslatılan pirinç süzülüp durulandıktan sonra tencereye eklenip iyice bastıralım 1 su bardağı su ile bulyonu eritip pirincin üzerine dökelim Üzerini geçecek kadar sıcak suyunu dökelim Karabiber ve tuzunu verip kapağını kapatıp altını yakalım Orta ateşte pişirelim İyice suyunu çekince altını kapatıp 20 dk dinlendirip ters çevirip servis edelim Ben dinlenmesini bekleyemedim Afiyet olsun