iltasyazilim
FD Üye
Sebzeli Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet havuç
*1 adet patates
*1 adet sarımsak
*1 adet küçük kabak
*2 bardak kırmızı mercimek
*1 yemek kaşığı tereyağı
*Yarım çay bardağı zeytinyağı
*1 tutam karabiber
*1 tutam kırmızı biber
*1 tutam tuz bir kaç dal maydanoz
*1 yemek kaşığı salça
*Yeteri kadar sıcak su
Sebzeli Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı
Öncelikle zeytinyağı koyuyoruz soğanı ve sarımsağı doğrayıp yağa katıyoruz, kavuruyoruz, ardından havucu kabağı patatesi de büyük büyük doğrayıp kavuruyoruz salçayı ekliyoruz mercimeği de yıkayıp tencereye döküyorum ,hepsini kavurduktan sonra üzerine çıkana kadar su koyuyorum, sebzeler pişene kadar ara ara şu ekliyorum pisince alıp blendera çekiyorum tereyağına kırmızı biberi eritiyorum ,çorbaya katıyorum maydanozları da doğrayıp katıyorum, biraz daha pişiriyorum ,kıvamını katılığına göre su ekleyip ayarlıyorum, afiyet olsun çorbamız hazır
*1 adet havuç
*1 adet patates
*1 adet sarımsak
*1 adet küçük kabak
*2 bardak kırmızı mercimek
*1 yemek kaşığı tereyağı
*Yarım çay bardağı zeytinyağı
*1 tutam karabiber
*1 tutam kırmızı biber
*1 tutam tuz bir kaç dal maydanoz
*1 yemek kaşığı salça
*Yeteri kadar sıcak su
Sebzeli Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı
Öncelikle zeytinyağı koyuyoruz soğanı ve sarımsağı doğrayıp yağa katıyoruz, kavuruyoruz, ardından havucu kabağı patatesi de büyük büyük doğrayıp kavuruyoruz salçayı ekliyoruz mercimeği de yıkayıp tencereye döküyorum ,hepsini kavurduktan sonra üzerine çıkana kadar su koyuyorum, sebzeler pişene kadar ara ara şu ekliyorum pisince alıp blendera çekiyorum tereyağına kırmızı biberi eritiyorum ,çorbaya katıyorum maydanozları da doğrayıp katıyorum, biraz daha pişiriyorum ,kıvamını katılığına göre su ekleyip ayarlıyorum, afiyet olsun çorbamız hazır