iltasyazilim
FD Üye
Sebzeli Mücver Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet kabak
*3 dal soğan
*Yarım demet maydanoz
*1 adet küçük boy patates
*1 adet havuç
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*2 adet yumurta (1 tanesinin beyazı )
*Biraz kaşar peyniri
*1, 5 su bardağı tam buğday
*Un (Ele yapışmayacak kıvam olacak )
*Kabartma tozu ,biraz tuz, karabiber, azıcık pulbiber
Sebzeli Mücver Tarifi Yapılışı Küçük bir kaba kabağı, havuç ve patatesi rendele Suyunu sıkarak küçük bir leğene al maydanozu taze soğanı minik minik doğra Üzerlerine koy Kaşarı rendele Yumurtaları koy bir tam, bir beyazı koyulacak yarım çay bardağı sıvı yağı koy Unu ve kabartma tozunu koy baharatları ve tuzu koy ele hepsini karıştır kare bir borcamı yağla kenarları da dahil Sonra karışımı koy elinle azıcık düzlemeye çalış Biraz yapıştığı için ben elime bir damla zeytinyağı alarak düzlemeye çalıştım yapışmıyor elime böylece Önceden ısıtılmış fırına 180 derecede 25 dakika pişirdim 5 dakika da 200 derecede pişirdim Kontrol ederek pişirin Üzeri yanmasın Piştikten sonra az soğuyunca dilimleyip servis edebilirsiniz Afiyet olsun
*3 adet kabak
*3 dal soğan
*Yarım demet maydanoz
*1 adet küçük boy patates
*1 adet havuç
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*2 adet yumurta (1 tanesinin beyazı )
*Biraz kaşar peyniri
*1, 5 su bardağı tam buğday
*Un (Ele yapışmayacak kıvam olacak )
*Kabartma tozu ,biraz tuz, karabiber, azıcık pulbiber
Sebzeli Mücver Tarifi Yapılışı Küçük bir kaba kabağı, havuç ve patatesi rendele Suyunu sıkarak küçük bir leğene al maydanozu taze soğanı minik minik doğra Üzerlerine koy Kaşarı rendele Yumurtaları koy bir tam, bir beyazı koyulacak yarım çay bardağı sıvı yağı koy Unu ve kabartma tozunu koy baharatları ve tuzu koy ele hepsini karıştır kare bir borcamı yağla kenarları da dahil Sonra karışımı koy elinle azıcık düzlemeye çalış Biraz yapıştığı için ben elime bir damla zeytinyağı alarak düzlemeye çalıştım yapışmıyor elime böylece Önceden ısıtılmış fırına 180 derecede 25 dakika pişirdim 5 dakika da 200 derecede pişirdim Kontrol ederek pişirin Üzeri yanmasın Piştikten sonra az soğuyunca dilimleyip servis edebilirsiniz Afiyet olsun