iltasyazilim
FD Üye
Sebzeli Omlet (4 Kişilik)
Malzemeler:
175 gr soğan
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 diş sarımsak
1 orta boy kırmızı biber
1 orta boy yeşil biber
450 gr domates
6 yumurta
biraz kekik
5 dal taze maydanoz
HAZIRLANIŞI :
Bir tavaya zeytinyağını koyun Doğranmış soğanı içine ekleyip, rengi değişip, yumuşayıncaya kadar orta ateşte kavurun
Diğer tarafta sarmısağı dövün ve tavanın içine ekleyin Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp, küçük küçük doğrayın ve onu da tavaya ilave edin Sık sık karıştırarak 67 dakika kadar pişirin
Domatesleri soyup çekirdeklerini ayırdıktan sonra ufak ufak doğrayın Onu da tavaya ekleyin Suyunu çekip, iyice pişinceye kadar bekleyin
Bir kapta yumurtaları hafifçe çırpın ve maydanoz ile diğer baharatları da ekleyerek tavaya dökün Bir spatula yardımıyla yumurtanın her tarafa karışmasını ve iyicepişmesini sağlayın Karışını katılaşıp, altın rengini alıncaya kadar pişirin
Omlet piştikten sonra ince ince kıydığınız maydanozları üzerine serperek, bir dilim taze ekmek eşliğinde servis yapın
Malzemeler:
175 gr soğan
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 diş sarımsak
1 orta boy kırmızı biber
1 orta boy yeşil biber
450 gr domates
6 yumurta
biraz kekik
5 dal taze maydanoz
HAZIRLANIŞI :
Bir tavaya zeytinyağını koyun Doğranmış soğanı içine ekleyip, rengi değişip, yumuşayıncaya kadar orta ateşte kavurun
Diğer tarafta sarmısağı dövün ve tavanın içine ekleyin Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp, küçük küçük doğrayın ve onu da tavaya ilave edin Sık sık karıştırarak 67 dakika kadar pişirin
Domatesleri soyup çekirdeklerini ayırdıktan sonra ufak ufak doğrayın Onu da tavaya ekleyin Suyunu çekip, iyice pişinceye kadar bekleyin
Bir kapta yumurtaları hafifçe çırpın ve maydanoz ile diğer baharatları da ekleyerek tavaya dökün Bir spatula yardımıyla yumurtanın her tarafa karışmasını ve iyicepişmesini sağlayın Karışını katılaşıp, altın rengini alıncaya kadar pişirin
Omlet piştikten sonra ince ince kıydığınız maydanozları üzerine serperek, bir dilim taze ekmek eşliğinde servis yapın