iltasyazilim
FD Üye
Sebzeli Paella Tarifi
Resimli Sebzeli Paella Tarifi
Sebzeli Paella
Malzemeler
Akarsu kaşığının ucu ile Safran (0,5 gr)
1 adet minik parçalara ayrılmış orta doruk Patlıcan
6 yemek yemek kaşığı Zeytin Yağ
1 adet oldukça büyük Kuru Soğan
3 diş sarımsak
1 adet ortaboy Sarı Dolmalık Biber
1 adet ortaboy Kırmızı Dolmalık Biber
½ Kg Bezelye
1¼ Çay fincanı Pirinç
3½ Çay fincanı Sebze veya Tavuk Suyu
½ Kg Domates
200 gr Mantar
2 akarsu kaşığı Kırmızı Toz Biber
1 dere kaşığı Tuz, Karabiber
Hazırlanışı
Safran'ı 3 yemek yemek kaşığı sıcak su içinde eritin Patlıcanları (acılığı varsa gitsin diye) tuzlu suya atıp 30 dakika bekletin Sonradan sudan çıkarıp süzün, suyunu sıkın
Derince bir tavada zeytinyağı kızdırın, içine minik ufak kesilmiş, sarımsak, soğan, ince ince doğranmış biberler ve süzülmüş patlıcanı benzer anda atıp 5 dakika dek çevirin Kırmızı Toz Biberi ekleyip karıştırın
Bu karışıma pirinci katın daha sonra ufak ufak doğranmış domates, safran, karabiber ve sebze suyunu ilave edin (isterseniz tavuk suyu olabilir) Kaynamaya bırakın 15 dakika dek hafif ateşte kaynatırken arada karıştırın minik küçük doğranmış mantar ve Bezelyeleri ek edin Arada karıştırarak, suyu azalana değin kaynatmaya devam edin Mantar ve Bezelyeler pişince ateşten alın
Bu yemeği, ayrıca vejetaryen keza de et severler rahatlıkla kullanabilir Vejetaryenler için, yanında yapılacak bir yeşil salata ile, et severler için ızgara et, veya istakoz veya tavuk yanında sunulabilir *
Resimli Sebzeli Paella Tarifi
Sebzeli Paella
Malzemeler
Akarsu kaşığının ucu ile Safran (0,5 gr)
1 adet minik parçalara ayrılmış orta doruk Patlıcan
6 yemek yemek kaşığı Zeytin Yağ
1 adet oldukça büyük Kuru Soğan
3 diş sarımsak
1 adet ortaboy Sarı Dolmalık Biber
1 adet ortaboy Kırmızı Dolmalık Biber
½ Kg Bezelye
1¼ Çay fincanı Pirinç
3½ Çay fincanı Sebze veya Tavuk Suyu
½ Kg Domates
200 gr Mantar
2 akarsu kaşığı Kırmızı Toz Biber
1 dere kaşığı Tuz, Karabiber
Hazırlanışı
Safran'ı 3 yemek yemek kaşığı sıcak su içinde eritin Patlıcanları (acılığı varsa gitsin diye) tuzlu suya atıp 30 dakika bekletin Sonradan sudan çıkarıp süzün, suyunu sıkın
Derince bir tavada zeytinyağı kızdırın, içine minik ufak kesilmiş, sarımsak, soğan, ince ince doğranmış biberler ve süzülmüş patlıcanı benzer anda atıp 5 dakika dek çevirin Kırmızı Toz Biberi ekleyip karıştırın
Bu karışıma pirinci katın daha sonra ufak ufak doğranmış domates, safran, karabiber ve sebze suyunu ilave edin (isterseniz tavuk suyu olabilir) Kaynamaya bırakın 15 dakika dek hafif ateşte kaynatırken arada karıştırın minik küçük doğranmış mantar ve Bezelyeleri ek edin Arada karıştırarak, suyu azalana değin kaynatmaya devam edin Mantar ve Bezelyeler pişince ateşten alın
Bu yemeği, ayrıca vejetaryen keza de et severler rahatlıkla kullanabilir Vejetaryenler için, yanında yapılacak bir yeşil salata ile, et severler için ızgara et, veya istakoz veya tavuk yanında sunulabilir *