iltasyazilim
FD Üye
Sebzeli Patlıcan Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
*5 adet orta boy patlıcan
*2 adet kabak
*2 adet patates küçük boy
*4 orta boy domates
*1 adet soğan
*1 adet kırmızı biber
*2 adet yeşil biber
*5 diş sarımsak
*Yarım çay bardağı zeytinyağı
Sebzeli Patlıcan Yemeği Tarifi Yapılışı Patlıcanları kup kup doğrayıp tuzlu suda diğer sebzeler hazır olana kadar bekletiyoruz Kabak be patatesi soyduktan sonra küp küp doğruyoruz Patlıcanların suyunu süzüp patlıcan, kabak, patatesi, zeytinyağı ilave edip, birbiri ile karıştırıp tepsiye yayıyoruz Önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişiriyoruz Sebzeler fırında pişerken soğanları kup kup doğrayıp iki yemek kaşığı zeytinyağ ile renkleri pembeleşene kadar pişiriyoruz O sırada kırmızı ve yeşil biberleri küp küp doğrayıp soğanlara ilave ediyoruz Tencerenin kapağını kapatıp biberleri 8 dakika pişiriyoruz Küp küp doğradığımız domatesleri ilave ediyoruz Tencerenin kapağı açık orta ateşte 45 dakika pişiriyoruz Sonra kapağı kapatıp 10 dakika pişiriyoruz Suyu azalmışsa yarım bardak sıcak su ekleyip, bir kere fokurdatıyoruz Sonra fırındaki yemeğin üzerine eşit döküyoruz 15 dakika 175 derecede pişirip fırını kapatıyoruz Afiyet olsun
*5 adet orta boy patlıcan
*2 adet kabak
*2 adet patates küçük boy
*4 orta boy domates
*1 adet soğan
*1 adet kırmızı biber
*2 adet yeşil biber
*5 diş sarımsak
*Yarım çay bardağı zeytinyağı
Sebzeli Patlıcan Yemeği Tarifi Yapılışı Patlıcanları kup kup doğrayıp tuzlu suda diğer sebzeler hazır olana kadar bekletiyoruz Kabak be patatesi soyduktan sonra küp küp doğruyoruz Patlıcanların suyunu süzüp patlıcan, kabak, patatesi, zeytinyağı ilave edip, birbiri ile karıştırıp tepsiye yayıyoruz Önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişiriyoruz Sebzeler fırında pişerken soğanları kup kup doğrayıp iki yemek kaşığı zeytinyağ ile renkleri pembeleşene kadar pişiriyoruz O sırada kırmızı ve yeşil biberleri küp küp doğrayıp soğanlara ilave ediyoruz Tencerenin kapağını kapatıp biberleri 8 dakika pişiriyoruz Küp küp doğradığımız domatesleri ilave ediyoruz Tencerenin kapağı açık orta ateşte 45 dakika pişiriyoruz Sonra kapağı kapatıp 10 dakika pişiriyoruz Suyu azalmışsa yarım bardak sıcak su ekleyip, bir kere fokurdatıyoruz Sonra fırındaki yemeğin üzerine eşit döküyoruz 15 dakika 175 derecede pişirip fırını kapatıyoruz Afiyet olsun