Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sebzeli Peynirli Ekmekler

Sebzeli Peynirli Ekmekler

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Sebzeli Peynirli Ekmekler Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;


*4 su bardağı un
*Su, tuz
*1 adet yaş maya

Sebzeli iç harç için;


*2 adet patates
*2 adet yeşil biber
*10 adet siyah zeytin
*1 adet havuç

Peynirli iç harç için;


*250 gram beyaz peynir
*Dereotu
*Maydanoz
*Pul biber, karabiber

Üzeri için;


*1 adet yumurta
*Susam
*Çörekotu

Sebzeli Peynirli Ekmekler Tarifi Yapılışı İlk olarak hamurun mayalanması açısından hamuru yoğuruyoruz Un, tuz, yaş maya ve gerekli miktarda suyu ilave edip klasik mayalı hamur elde ediyoruz Üzerini örtüp mayalanmaya bırakıyoruz Hamur mayalanırken sebzeli iç harcı yapıyoruz Bunun için ilk olarak patates, biber, havuç ve zeytinleri küçük küçük doğruyoruz İsterseniz içine kabakta ilave edebilirsiniz Peynirli iç harç için ise 250 gram beyaz peyniri çatalla ezip içine, ince ince kıymış olduğumuz dereotu, maydanozu ve baharatları ilave ediyoruz Ben baharat olarak karabiber ve pul biber kullandım tabi arzunuza göre değişebilir İç harçlarımızı da hazırladıktan sonra mayalanmış olan hamurumuzu ortadan ikiye bölerek iki tane beze elde ediyoruz Benim pişirme kalıplarım iki tane olduğu için ben böyle yapma gereği duydum Siz isterseniz tepsiye yayıp üzerine harcı döküp diğer hamur parçasını üzerine koyarak ta yapabilirsiniz İlk bezeyi dikdörtgen şeklinde elimizle düzelterek açıyoruz Hamurun üzerine biraz zeytinyağı sürerek biraz daha hamuru genişletip içine sebzeli harcı koyup rulo yaparak yağlamış olduğum pişirme kabına aktarıyoruz Aynı işlemi peynirli harçla da yapıyorum Siz isterseniz içine domates de koyabilirsiniz o şekilde de çok lezzetli oluyor Son olarak da ekmeklerin üzerine yumurtayı sürüp susam ve çörekotu serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 3540 dakika pişmeye bırakıyoruz Ekmeklerimiz pişince bir miktar daha fırında bekletirseniz fırının sıcağıyla ekmeklerin içinin hamur kalma olasılığının engellemiş olursunuz Şimdiden afiyet olsun
 
858,496Konular
982,224Mesajlar
30,138Kullanıcılar
mcraneSon üye
Üst Alt