iltasyazilim
FD Üye
Sebzeli Pilav (Pratik) Tarifi İçin Malzemeler
*1 avuç arpa veya tel şehriye
*1 su bardağı baldo pirinç
*1 paket hazır garnitür konservesi (bim kullandım)
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 su bardağı sıcak su
*1 adet küp şeker
*12 (yarım) knorr bulyon
*Az zeytinyağı
Sebzeli Pilav (Pratik) Tarifi Yapılışı Şehriyeyi zeytinyağın da kavurup, tereyağını koyun Üzerine yıkanıp süzülmüş pirinci ve garnitürü süzüp ilave edin 12 dk kadar kavurun ve üzerine suyunu ilave edin Tuz, şeker ve knorr bulyonu da ekleyip 12 kere çevirip, su kaynadıktan sonra 15 dakika altı kısık ateşte pişirin Piştikten sonra üzerine demlenmesi için havlu peçete koyup, dinlendirin
Afiyet Olsun
*1 avuç arpa veya tel şehriye
*1 su bardağı baldo pirinç
*1 paket hazır garnitür konservesi (bim kullandım)
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 su bardağı sıcak su
*1 adet küp şeker
*12 (yarım) knorr bulyon
*Az zeytinyağı
Sebzeli Pilav (Pratik) Tarifi Yapılışı Şehriyeyi zeytinyağın da kavurup, tereyağını koyun Üzerine yıkanıp süzülmüş pirinci ve garnitürü süzüp ilave edin 12 dk kadar kavurun ve üzerine suyunu ilave edin Tuz, şeker ve knorr bulyonu da ekleyip 12 kere çevirip, su kaynadıktan sonra 15 dakika altı kısık ateşte pişirin Piştikten sonra üzerine demlenmesi için havlu peçete koyup, dinlendirin
Afiyet Olsun