iltasyazilim
FD Üye
Sebzeli Pilav Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet havuç
*12 (yarım) pırasa
*2 dis sarimsak
*2 su barağı bulgur (Tercihe göre pirinçde olabilir)
*Sıvı yağ
*İsteğe bağlı tereyağ
*1 et bulyon
*Tuz
Sebzeli Pilav Tarifi Yapılışı Selam arkadaşlar uzun süredir tarif paylaşamadım ama bu tarifi sizinle paylaşmak istedim
Pırasayı çok severim börekde yemekte biliriz ama bugün değişik bisey olsun soframızda olsun istedim umarım güzelde olur
1
*İlk olarak havuç ve pırasayı yıkıyoruz güzelce
*Pırasayı uzunlamasına ortadan ikiye ayırıp ince ince doğruyoruz
*Havuçları yıkayıp soydukdan sonra rendeliyoruz, sarımsak küçük küçük doğrayıp bunların ücünü tavaya atıyoruz
*Bi 10 dakka kavuruyoruz
*Diriliği gidene kadar sıvı yağ ile peşinden temizlenip yıkanmış bulguru ilave edip 23 dakika kavuruyoruz
*Sonrasına üzerini gecicek şekilde suyunu ilave edip ocağın altını en düşük dereceye çevirin
*Arzuya göre tereyağ, tuz ve bulyon ekleyebilirsiniz
*2 adet havuç
*12 (yarım) pırasa
*2 dis sarimsak
*2 su barağı bulgur (Tercihe göre pirinçde olabilir)
*Sıvı yağ
*İsteğe bağlı tereyağ
*1 et bulyon
*Tuz
Sebzeli Pilav Tarifi Yapılışı Selam arkadaşlar uzun süredir tarif paylaşamadım ama bu tarifi sizinle paylaşmak istedim
1
*İlk olarak havuç ve pırasayı yıkıyoruz güzelce
*Pırasayı uzunlamasına ortadan ikiye ayırıp ince ince doğruyoruz
*Havuçları yıkayıp soydukdan sonra rendeliyoruz, sarımsak küçük küçük doğrayıp bunların ücünü tavaya atıyoruz
*Bi 10 dakka kavuruyoruz
*Diriliği gidene kadar sıvı yağ ile peşinden temizlenip yıkanmış bulguru ilave edip 23 dakika kavuruyoruz
*Sonrasına üzerini gecicek şekilde suyunu ilave edip ocağın altını en düşük dereceye çevirin
*Arzuya göre tereyağ, tuz ve bulyon ekleyebilirsiniz