iltasyazilim
FD Üye
Sebzeli Pilav Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı pirinç
*2 küp et suyu (ben kendim yapıp donduruyorum)
*1 kavanoz garnitür sebze
*1 çay bardağı sıvı yağ
*125 gr tereyağı
*4 bardak sıcak su
*Tuz
*Karabiber
Sebzeli Pilav Tarifi Yapılışı Pirinci yıkayıp süzdürün Bir tencereye sıvı yağı ve tereyağını koyup ısıtın ve içine pirinci ve tuzu ekleyip orta ateşte pirinci kavurun Pirinç saydamlaşmaya başlayınca içine et suyu küplerini ve sıcak suyu ekleyip altını kısıp kapağını kapatın suyunu hafif çekmeye baslarken içine süzülmüş garnitürü ekleyin Tamamen suyunu çekince dinlendirin Tane tane olunca içine karabiberi ekleyin ve servis yapın Afiyet olsun
*2 su bardağı pirinç
*2 küp et suyu (ben kendim yapıp donduruyorum)
*1 kavanoz garnitür sebze
*1 çay bardağı sıvı yağ
*125 gr tereyağı
*4 bardak sıcak su
*Tuz
*Karabiber
Sebzeli Pilav Tarifi Yapılışı Pirinci yıkayıp süzdürün Bir tencereye sıvı yağı ve tereyağını koyup ısıtın ve içine pirinci ve tuzu ekleyip orta ateşte pirinci kavurun Pirinç saydamlaşmaya başlayınca içine et suyu küplerini ve sıcak suyu ekleyip altını kısıp kapağını kapatın suyunu hafif çekmeye baslarken içine süzülmüş garnitürü ekleyin Tamamen suyunu çekince dinlendirin Tane tane olunca içine karabiberi ekleyin ve servis yapın Afiyet olsun