iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
4 adet piliç göğsü,
2 adet havuç,
2 adet kabak,
2 adet soğan,
2 adet patlıcan,
1 adet yeşil çarliston biber,
200 gr kaşar peyniri,
½ çay bardağı zeytinyağı,
yeteri kadar tuz ve biber
Hazırlanışı
Piliç göğüsleri kuşbaşı doğranır Havuç, kabak, soğan, patlıcan ve biberler küp şeklinde doğranır Kaşar peyniri rendelenir Tavaya zeytinyağı koyularak soğan, biberler ve havuç kavrulmaya başlanır Kuşbaşı doğranmış piliç göğüsleri ilave edilerek kavurma işlemine devam edilir Son olarak kabak ve patlıcan ilavesinin ardından bir süre daha kavurma işlemine devam edilir Tuz ve biber ile tatlandırılan sotemiz ocaktan alınır Dört adet toprak güvece pay edilen sotenin ezerine az zeytinyağı ve rendelenmiş kaşar peyniri koyulur Daha önceden 180 derece ısıtmış olduğumuz fırına konur ve kaşar peyniri kızarana kadar pişirilir Sebzeli piliç güveci, kızartılmış baharatlı ekmeklerin eşliğinde servis edilir
GURME REHBERI
4 adet piliç göğsü,
2 adet havuç,
2 adet kabak,
2 adet soğan,
2 adet patlıcan,
1 adet yeşil çarliston biber,
200 gr kaşar peyniri,
½ çay bardağı zeytinyağı,
yeteri kadar tuz ve biber
Hazırlanışı
Piliç göğüsleri kuşbaşı doğranır Havuç, kabak, soğan, patlıcan ve biberler küp şeklinde doğranır Kaşar peyniri rendelenir Tavaya zeytinyağı koyularak soğan, biberler ve havuç kavrulmaya başlanır Kuşbaşı doğranmış piliç göğüsleri ilave edilerek kavurma işlemine devam edilir Son olarak kabak ve patlıcan ilavesinin ardından bir süre daha kavurma işlemine devam edilir Tuz ve biber ile tatlandırılan sotemiz ocaktan alınır Dört adet toprak güvece pay edilen sotenin ezerine az zeytinyağı ve rendelenmiş kaşar peyniri koyulur Daha önceden 180 derece ısıtmış olduğumuz fırına konur ve kaşar peyniri kızarana kadar pişirilir Sebzeli piliç güveci, kızartılmış baharatlı ekmeklerin eşliğinde servis edilir
GURME REHBERI