iltasyazilim
FD Üye
Sebzeli Pirinç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
*1 küçük havuç
*1 orta boy patates
*Yarım su bardağından 1 parmak eksik pirinç
*2 litre sıcak su
*İsteğe göre 1 tavuk bulyon
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*2 yemek kaşığı un (tepeleme olmasın)
*4 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz
Üzerine :
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*Nane
*Pul biber veya kırmızı toz biber
Sebzeli Pirinç Çorbası Tarifi Yapılışı Selamlar Nyt takipçileri
Patates ve havucu rendeleyerek çorbamızı yapmaya başlıyoruz Bir tencereye sıvı yağ dökelim Üzerine rendelenmiş havuzu ekleyerek havuç rengini bırakana dek kavuralım Patatesi ilave edelim Biraz daha kavuralım Üzerine salçaları ekleyelim İsterseniz salça miktarını arttırabilirsiniz Salçanın kendini bırakması için bir iki tur karıştıralım Üzerine 2 litre sıcak su ekleyelim Yıkanmış pirinci ilave edelim Kaynamaya bırakalım Kaynayınca tavuk bulyonu içine atalım 20 – 30 dakika kadar pirinçler ve sebzeler pişene kadar kaynatalım Tuz ilave edelim
Bu sırada 2 yemek kaşığı unu yavaş yavaş su ekleyerek sulandıralım Güzelce karıştıralım ki topak kalmasın Pirinçler pisince çorbanın suyundan un karışımına birkaç kaşık ekleyelim ki kıvam ayarlansın Sonra unu yavaşça ve çorbayı karıştırarak çorbaya dökelim Bir iki taşım kaynatalım Çorbamız hazır
Sos tavasında tere yağını eritelim Az sıvı yağ ekleyelim Baharatları katalım Köpürünce ocağı kapatalım Servis sırasında çorbanın üzerine birkaç kaşık dökelim
Sıcak sıcak içelim
Afiyet olsun
*1 küçük havuç
*1 orta boy patates
*Yarım su bardağından 1 parmak eksik pirinç
*2 litre sıcak su
*İsteğe göre 1 tavuk bulyon
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*2 yemek kaşığı un (tepeleme olmasın)
*4 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz
Üzerine :
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*Nane
*Pul biber veya kırmızı toz biber
Sebzeli Pirinç Çorbası Tarifi Yapılışı Selamlar Nyt takipçileri
Patates ve havucu rendeleyerek çorbamızı yapmaya başlıyoruz Bir tencereye sıvı yağ dökelim Üzerine rendelenmiş havuzu ekleyerek havuç rengini bırakana dek kavuralım Patatesi ilave edelim Biraz daha kavuralım Üzerine salçaları ekleyelim İsterseniz salça miktarını arttırabilirsiniz Salçanın kendini bırakması için bir iki tur karıştıralım Üzerine 2 litre sıcak su ekleyelim Yıkanmış pirinci ilave edelim Kaynamaya bırakalım Kaynayınca tavuk bulyonu içine atalım 20 – 30 dakika kadar pirinçler ve sebzeler pişene kadar kaynatalım Tuz ilave edelim
Bu sırada 2 yemek kaşığı unu yavaş yavaş su ekleyerek sulandıralım Güzelce karıştıralım ki topak kalmasın Pirinçler pisince çorbanın suyundan un karışımına birkaç kaşık ekleyelim ki kıvam ayarlansın Sonra unu yavaşça ve çorbayı karıştırarak çorbaya dökelim Bir iki taşım kaynatalım Çorbamız hazır
Sos tavasında tere yağını eritelim Az sıvı yağ ekleyelim Baharatları katalım Köpürünce ocağı kapatalım Servis sırasında çorbanın üzerine birkaç kaşık dökelim
Sıcak sıcak içelim
Afiyet olsun