iltasyazilim
FD Üye
Sebzeli Pirinç Pilavı (2 Kişilik) Tarifi İçin Malzemeler
*1 buçuk su bardağı pirinç
*Yarım çay bardağı konserve bezelye
*Yarım çay bardağı konserve misir
*2 yemek kaşığı şehriye
*1 orta boy havuç
*1 tatlı kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz
*Tavuk bulyon
Sebzeli Pirinç Pilavı (2 Kişilik) Tarifi Yapılışı Pirinçler tuzlu sıcak suda yarım saat bekletilir Sonra bol su ile yıkanarak süzülür Tencereye sıvı yağ şehriye ve küçük doğranan havuçlar eklenir şehriyelerin rengi dönünce pirinçler eklenir Tereyağı konulur Pirinçler kavrulur Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edilir Üzerine tuz, bezelye, mısır, bulyon eklenir Tencerenin kapağı kapatılır Göz göz oluncaya kadar pişirilir Üzerine havlu kağıt örtülür Biraz dinlendikten sonra servis yapılır
*1 buçuk su bardağı pirinç
*Yarım çay bardağı konserve bezelye
*Yarım çay bardağı konserve misir
*2 yemek kaşığı şehriye
*1 orta boy havuç
*1 tatlı kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz
*Tavuk bulyon
Sebzeli Pirinç Pilavı (2 Kişilik) Tarifi Yapılışı Pirinçler tuzlu sıcak suda yarım saat bekletilir Sonra bol su ile yıkanarak süzülür Tencereye sıvı yağ şehriye ve küçük doğranan havuçlar eklenir şehriyelerin rengi dönünce pirinçler eklenir Tereyağı konulur Pirinçler kavrulur Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edilir Üzerine tuz, bezelye, mısır, bulyon eklenir Tencerenin kapağı kapatılır Göz göz oluncaya kadar pişirilir Üzerine havlu kağıt örtülür Biraz dinlendikten sonra servis yapılır