iltasyazilim
FD Üye
Sebzeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler Pilavı için;
*3 Bardak pirinç
*4 Buçuk bardak su
*Göz kararı yağ ( tereyağ, zeytin yağı, sıvı yağ *karıştırınca daha lezzetli oluyor)
*Damak zevkine göre tuz
Üzeri için;
*250 gram kıyma (Baharat ve un ekleyerek top haline getirilir)
*1 Su bardağı bezelye
*3 Adet havuç
*3 Adet orta boy patates
*Kızartmak için yağ
Sebzeli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı Merhabalar ?
Öncelikle princimizi 20 dakika kadar sıcak suda bekletiyoruz Yumuşayan pirinci tencereye ekleyerek yağ ile 5 6 dakika kadar kavuruyoruz ( 1 su bardağı pirince 1 buçuk su bardağı su olacak şekilde miktarını ayarlayabilirsiniz Ben 5 6 kişilik yaptım ve 3 su bardağı pirinç ve 4 Buçuk su bardağı su yeterli oldu) Kavrulan pirinçe suyu ve tuzunu ekleyerek pişmeye bırakıyoruz göz göz olunca altını kısıyoruz ve suyunu çekene kadar pişiriyoruz Pişince altını kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz
Tabi pilavı yaparken üzeri için malzemelerimizi küp küp doğruyoruz ve ayrı ayrı kızartıyoruz Sadece bezelye haşlanıyor
Kıymanın içerisine dilediğiniz baharatlardan koyabilirsiniz ben biber kara biber tuz kimyon kekik ve sarımsak koydum Rahat yuvarlansın ve dağılmasın diye un ilave ettim ve top haline getirip kızarttım
Daha sonra pilavı servis tabağına alıyoruz Sebzeleri fotoğraftaki gibi sıra sıra diziyoruz ve pilavımız hazır
Afiyet olsun ?
*3 Bardak pirinç
*4 Buçuk bardak su
*Göz kararı yağ ( tereyağ, zeytin yağı, sıvı yağ *karıştırınca daha lezzetli oluyor)
*Damak zevkine göre tuz
Üzeri için;
*250 gram kıyma (Baharat ve un ekleyerek top haline getirilir)
*1 Su bardağı bezelye
*3 Adet havuç
*3 Adet orta boy patates
*Kızartmak için yağ
Sebzeli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı Merhabalar ?
Öncelikle princimizi 20 dakika kadar sıcak suda bekletiyoruz Yumuşayan pirinci tencereye ekleyerek yağ ile 5 6 dakika kadar kavuruyoruz ( 1 su bardağı pirince 1 buçuk su bardağı su olacak şekilde miktarını ayarlayabilirsiniz Ben 5 6 kişilik yaptım ve 3 su bardağı pirinç ve 4 Buçuk su bardağı su yeterli oldu) Kavrulan pirinçe suyu ve tuzunu ekleyerek pişmeye bırakıyoruz göz göz olunca altını kısıyoruz ve suyunu çekene kadar pişiriyoruz Pişince altını kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz
Tabi pilavı yaparken üzeri için malzemelerimizi küp küp doğruyoruz ve ayrı ayrı kızartıyoruz Sadece bezelye haşlanıyor
Kıymanın içerisine dilediğiniz baharatlardan koyabilirsiniz ben biber kara biber tuz kimyon kekik ve sarımsak koydum Rahat yuvarlansın ve dağılmasın diye un ilave ettim ve top haline getirip kızarttım
Daha sonra pilavı servis tabağına alıyoruz Sebzeleri fotoğraftaki gibi sıra sıra diziyoruz ve pilavımız hazır
Afiyet olsun ?