iltasyazilim
FD Üye
Sebzeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı pirinç
*1 yemek kasığı arpa şehriye
*1 yemek kasığı tereyağ
*1 tatlı kaşığı sıvı yağ
*Yarım su bardağı küp küp kesilmiş havuç
*Yarım su bardağı bezelye
*1 5 su bardağı sıcak su
*Tavuk bulyon ve ya tavuk suyu
*Tuz
Sebzeli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı Pirinçlerimizi 23 damla limon ve 1 tatlı kaşığı tuzlu sıcak suda ağzı kapalı olarak 30 dk bekletiyoruz O esnada (ben bezelyeyi konserve alıyorum taze bulamadığım için) havuç ve bezelyeyi 20 dk ya yakın haşlıyoruz Pirinçlerimizi soğuk suyla nişastasını atana kadar yıkıyoruz Tereyağ ve sıvı yağ ile arpa şehriyeleri kavuruyoruz Pirincimizi ekleyip 510 dk kavuruyoruz Tavuk bulyon kullanacaksanız mutlaka 1 bardak sıcak suda çözdürmelisiniz Tavuk suyunuz varsa o şekilde içine sıcak su ekleyip 1 5 su bardağı su elde edebilirsiniz Pirinç kavrulduktan sonra sebzelerimizi ekleyip Son aşamada sıcak tavuk suyunu ve tuzumuzu ekleyip önce harlı ateşte Tıkırdadıktan sonra da altını minimum kısıyoruz Göz göz olduktan sonra ocağın altını kapatalım ve kağıt havlu ile tenceremizi örtüp dinlenmeye bırakalım
Ben et sote ile servis yaptım Sizler de tercih edebilirsiniz Afiyet olsun
*1 su bardağı pirinç
*1 yemek kasığı arpa şehriye
*1 yemek kasığı tereyağ
*1 tatlı kaşığı sıvı yağ
*Yarım su bardağı küp küp kesilmiş havuç
*Yarım su bardağı bezelye
*1 5 su bardağı sıcak su
*Tavuk bulyon ve ya tavuk suyu
*Tuz
Sebzeli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı Pirinçlerimizi 23 damla limon ve 1 tatlı kaşığı tuzlu sıcak suda ağzı kapalı olarak 30 dk bekletiyoruz O esnada (ben bezelyeyi konserve alıyorum taze bulamadığım için) havuç ve bezelyeyi 20 dk ya yakın haşlıyoruz Pirinçlerimizi soğuk suyla nişastasını atana kadar yıkıyoruz Tereyağ ve sıvı yağ ile arpa şehriyeleri kavuruyoruz Pirincimizi ekleyip 510 dk kavuruyoruz Tavuk bulyon kullanacaksanız mutlaka 1 bardak sıcak suda çözdürmelisiniz Tavuk suyunuz varsa o şekilde içine sıcak su ekleyip 1 5 su bardağı su elde edebilirsiniz Pirinç kavrulduktan sonra sebzelerimizi ekleyip Son aşamada sıcak tavuk suyunu ve tuzumuzu ekleyip önce harlı ateşte Tıkırdadıktan sonra da altını minimum kısıyoruz Göz göz olduktan sonra ocağın altını kapatalım ve kağıt havlu ile tenceremizi örtüp dinlenmeye bırakalım
Ben et sote ile servis yaptım Sizler de tercih edebilirsiniz Afiyet olsun