iltasyazilim
FD Üye
Sebzeli Pizza Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için:
*4 su bardağı un
*1 paket kuru maya
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*Yarım tatlı kaşığı tuz
*1 çay bardağından 1 parmak az sıvı yağ
Üzeri İçin:
*3 yada 4 halka ananas
*1 adet kuru soğan
*Mantar
*Ispanak
*Sucuk
*Biber
*Domates
*Siyah ve yeşil zeytin
*Kekik ve Tuz
*1 yemek kasıgı ketcap
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Mozarella peyniri
Sebzeli Pizza Tarifi Yapılışı Önce mayamızı bir bardak ılık suya karıştırarak aktive hale getirelim(üzeri köpükleştiği zaman aktive olduğunu anlayabiliriz)Unumuzu yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açalım Toz şekerimizi daha sonrada 1 su bardağı suyun içinde erittiğimiz mayamızı ortasına dökelim Tuzu hafif kenarlara serpiştirerek dökelim ortasına değil Daha sonrada sıvı yağı ekleyerek yoğurmaya başlayalım zaten yoğururken hamurumuz hemen toplanacağından çok yoğurmanıza gerek kalmayacaktır Hamurumuz ele yapısmaz hale gelince 10 dk kadar üzeri kapalı olarak bekletelim Bu arada iç malzemelerimizi küp küp doğrayalım Pizza hamurumuzu pizza taşımıza alıp ellerimizle şekil vererek yuvarlak hale getirip bir kaşık yardımıyla ketçabımızı hamurumuzun üzerine sürüyoruz Daha sonra malzemelerimizi kekik ve tuzla harmanlayarak üzerine döküyoruz (Ben domates salçalı sevdiğim için malzemelerimi salçayla karıştırdım dilerseniz sade yada böylede yapabilirsiniz) 200 derece önceden ısıtılmıs fırında 30 dk kadar pişiriyoruz arasa altını kontrol edebilirsiniz Piştikten sonra rendelenmiş mozarella peynirimizi üzerine döküp sıcak fırında bir kaç dakika daha bekleterek servis yapabiliriz Afiyet olsun Çok güzel bir tarif denemenizi tavsiye ederim
*4 su bardağı un
*1 paket kuru maya
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*Yarım tatlı kaşığı tuz
*1 çay bardağından 1 parmak az sıvı yağ
Üzeri İçin:
*3 yada 4 halka ananas
*1 adet kuru soğan
*Mantar
*Ispanak
*Sucuk
*Biber
*Domates
*Siyah ve yeşil zeytin
*Kekik ve Tuz
*1 yemek kasıgı ketcap
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Mozarella peyniri
Sebzeli Pizza Tarifi Yapılışı Önce mayamızı bir bardak ılık suya karıştırarak aktive hale getirelim(üzeri köpükleştiği zaman aktive olduğunu anlayabiliriz)Unumuzu yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açalım Toz şekerimizi daha sonrada 1 su bardağı suyun içinde erittiğimiz mayamızı ortasına dökelim Tuzu hafif kenarlara serpiştirerek dökelim ortasına değil Daha sonrada sıvı yağı ekleyerek yoğurmaya başlayalım zaten yoğururken hamurumuz hemen toplanacağından çok yoğurmanıza gerek kalmayacaktır Hamurumuz ele yapısmaz hale gelince 10 dk kadar üzeri kapalı olarak bekletelim Bu arada iç malzemelerimizi küp küp doğrayalım Pizza hamurumuzu pizza taşımıza alıp ellerimizle şekil vererek yuvarlak hale getirip bir kaşık yardımıyla ketçabımızı hamurumuzun üzerine sürüyoruz Daha sonra malzemelerimizi kekik ve tuzla harmanlayarak üzerine döküyoruz (Ben domates salçalı sevdiğim için malzemelerimi salçayla karıştırdım dilerseniz sade yada böylede yapabilirsiniz) 200 derece önceden ısıtılmıs fırında 30 dk kadar pişiriyoruz arasa altını kontrol edebilirsiniz Piştikten sonra rendelenmiş mozarella peynirimizi üzerine döküp sıcak fırında bir kaç dakika daha bekleterek servis yapabiliriz Afiyet olsun Çok güzel bir tarif denemenizi tavsiye ederim