iltasyazilim
FD Üye
Sebzeli Pizza Yapımı Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*56 bardak un
*2 su bardağı süt ( sıcağa yakin)
*1 paket instant ( kuru ) maya
*Tuz
*Yarım çay bardağı zeytinyağı
İçi için;
*3 patlıcan
*2 kırmızı biber
*2 yeşil biber
*1 soğan
*1 yemek kaşığı salça
*Tuz karabiber, pul biber, kekik,
*Toz kırmızı biber
*Yarım çay bardağı zeytinyağı( arzunuza göre)
*1 kase kıyma (isteğe bağlı)
*2 domates
*1 avuç maydanoz
Sebzeli Pizza Yapımı Tarifi Yapılışı Hamuru güzelce yoğuralım Kabarması için bir kenara alalım Yağı yoğurma işi bittikten sonra hamurun üzerini kapatıp dinlendirelim*İç harcına gelince kıymayı ayrı bir tavada yağsız kavuralım Büyükçe bir tavada yağı kızdırıp patlıcanların küçük kuşbaşı doğrayıp atalım Harlı ateşte kavuralım Sırasıyla doğranmış soğan biberler daha sonra kıymayı salçayı baharatları küp domatesler ve en son maydanoz atıp kapatalım İç harcı size kalmış kıyma koymadan da olur veya mantar ilavesi olabilir*Hamuru ikiye bölüp birini tepsiye inceleyerek yayalım Tepsinin altına varsa kepek yoksa yağlayalım Üzerine harcın yarısını yayalım Biraz dinlendirip 200 derecede yirmi dk pişirelim Malzemelere yazmadım ama yarım piştikten sonra biraz kadar rendesi üzerine koydum*Kalan hamuru yumurta büyüklüğünde bezeler yapıp içine kalan harçtan koyup ağzını kapatıp tepsiye ters çevirip üzerine yumurta sarısı ve çörek otu sürelim Aynı şekilde pişirelim
*56 bardak un
*2 su bardağı süt ( sıcağa yakin)
*1 paket instant ( kuru ) maya
*Tuz
*Yarım çay bardağı zeytinyağı
İçi için;
*3 patlıcan
*2 kırmızı biber
*2 yeşil biber
*1 soğan
*1 yemek kaşığı salça
*Tuz karabiber, pul biber, kekik,
*Toz kırmızı biber
*Yarım çay bardağı zeytinyağı( arzunuza göre)
*1 kase kıyma (isteğe bağlı)
*2 domates
*1 avuç maydanoz
Sebzeli Pizza Yapımı Tarifi Yapılışı Hamuru güzelce yoğuralım Kabarması için bir kenara alalım Yağı yoğurma işi bittikten sonra hamurun üzerini kapatıp dinlendirelim*İç harcına gelince kıymayı ayrı bir tavada yağsız kavuralım Büyükçe bir tavada yağı kızdırıp patlıcanların küçük kuşbaşı doğrayıp atalım Harlı ateşte kavuralım Sırasıyla doğranmış soğan biberler daha sonra kıymayı salçayı baharatları küp domatesler ve en son maydanoz atıp kapatalım İç harcı size kalmış kıyma koymadan da olur veya mantar ilavesi olabilir*Hamuru ikiye bölüp birini tepsiye inceleyerek yayalım Tepsinin altına varsa kepek yoksa yağlayalım Üzerine harcın yarısını yayalım Biraz dinlendirip 200 derecede yirmi dk pişirelim Malzemelere yazmadım ama yarım piştikten sonra biraz kadar rendesi üzerine koydum*Kalan hamuru yumurta büyüklüğünde bezeler yapıp içine kalan harçtan koyup ağzını kapatıp tepsiye ters çevirip üzerine yumurta sarısı ve çörek otu sürelim Aynı şekilde pişirelim