iltasyazilim
FD Üye
Sebzeli Rulo Et Tarifi
Sebzeli Rulo Et nasıl yapılır
Sebzeli Rulo Et
Malzemeler :
4 İnce dilim dana biftek 4 dilim pastırma 1 çorba kaşığı sirke 12 dal taze soğan 1 paket brüksel lahanası 56 adet arpacık soğan 8 adet taze patates 4 diş sarımsak 12 Kepçe sıcak su 6 çorba kaşığı sıvıyağ 1 nehir kaşığı kekik Tuz, karabiber
Tasvir :
Sarımsakları ezip 2 çorba kaşığı sıvıyağ, tuz, karabiber ve kekikle karıştırınız Biftekleri bu karışımda 15 dk bekletip süzünüz Her bifteğin üzerine 1 dilim pastırma yerleştirip rulo biçiminde sarın ve ortasından kürdanla sabitleyiniz Tavada 3 çorba kaşığı sıvıyağı kızdırınız Rulo etleri ekleyip, çevirerek her tarafını kızartınız Sirke ek edip, ateşten alınız Taze soğanların yeşil kısımlarını yıkayınız Etleri delinmiş kepçe ile tavadan alıp, taze soğanla bağlayın ve kürdanları çıkartınız frenk lahanası ve arpacık soğanları temizleyiniz Diri kalacak şekilde haşlayıp suyunu süzünüz Patatesleri soyup yıkayınız Kocaman parçalar haline doğrayıp diri kıvamda haşlayın ve suyunu süzünüz Tüm sebzeleri kalan 1 çorba kaşığı sıvıyağda sote ediniz Rulo etleri sebzelerin arasına yerleştiriniz Sıcak suyu ek edip, tuzlu ve karabiber serpiniz Kapağı kapalı olarak suyunu hafif çekinceye dek kısık ateşte pişiriniz Sıcak olarak servis yapabilirsiniz
NOT : Brüksel lahanasını zahmetsizce ayıklamak için sert sap kısımlarını bıçakla kesip dış yapraklarını elinizle soyunuz
Akan suyun aşağı yıkayıp süzünüz *
Sebzeli Rulo Et nasıl yapılır
Sebzeli Rulo Et
Malzemeler :
4 İnce dilim dana biftek 4 dilim pastırma 1 çorba kaşığı sirke 12 dal taze soğan 1 paket brüksel lahanası 56 adet arpacık soğan 8 adet taze patates 4 diş sarımsak 12 Kepçe sıcak su 6 çorba kaşığı sıvıyağ 1 nehir kaşığı kekik Tuz, karabiber
Tasvir :
Sarımsakları ezip 2 çorba kaşığı sıvıyağ, tuz, karabiber ve kekikle karıştırınız Biftekleri bu karışımda 15 dk bekletip süzünüz Her bifteğin üzerine 1 dilim pastırma yerleştirip rulo biçiminde sarın ve ortasından kürdanla sabitleyiniz Tavada 3 çorba kaşığı sıvıyağı kızdırınız Rulo etleri ekleyip, çevirerek her tarafını kızartınız Sirke ek edip, ateşten alınız Taze soğanların yeşil kısımlarını yıkayınız Etleri delinmiş kepçe ile tavadan alıp, taze soğanla bağlayın ve kürdanları çıkartınız frenk lahanası ve arpacık soğanları temizleyiniz Diri kalacak şekilde haşlayıp suyunu süzünüz Patatesleri soyup yıkayınız Kocaman parçalar haline doğrayıp diri kıvamda haşlayın ve suyunu süzünüz Tüm sebzeleri kalan 1 çorba kaşığı sıvıyağda sote ediniz Rulo etleri sebzelerin arasına yerleştiriniz Sıcak suyu ek edip, tuzlu ve karabiber serpiniz Kapağı kapalı olarak suyunu hafif çekinceye dek kısık ateşte pişiriniz Sıcak olarak servis yapabilirsiniz
NOT : Brüksel lahanasını zahmetsizce ayıklamak için sert sap kısımlarını bıçakla kesip dış yapraklarını elinizle soyunuz
Akan suyun aşağı yıkayıp süzünüz *