iltasyazilim
FD Üye
Sebzeli Sandal Lezzeti Tarifi İçin Malzemeler
*67 adet orta boy kabak
*200 gram kıyma
*1 adet orta boy soğan
*2 adet yeşil biber
*1 adet domates
*1 yemek kaşığı salça (domates biber karışık olabilir)
*1 çay kaşığı karabiber
*2 çay kaşığı pulbiber
*Yarım çay kaşığı kimyon
*Tuz
Beşamel Sos İçin;
*2 yemek kaşığı tereyağ
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*2, 5 yemek kaşığı un
*1, 5 su bardağı süt
*1 çay kaşığı karabiber
*Tuz
Sebzeli Sandal Lezzeti Tarifi Yapılışı Merhabalar, lezzetli, bol vitaminli kabak yemeğimize başlayalım
Öncelikle kabakları traşlayıp yıkayalım ve uzunlamasına ikiye bölüp içlerini oyalım, çok ince olmamasına dikkat ederseniz haşlanırken de daha rahat bölünmeden alabilirsiniz Kaynar suyun içine tuz ve az miktarda sıvı yağ gezdirip kabakları içine atalım yaklaşık 5 ila 7 dk içinde yumuşaklığına bakıp çıkartabilirsiniz Diğer yandan kıymalı harç için yemeklik doğranmış soğanı sıvağda kavuralım, sonra ince doğranmış biberleri de içine atalım, biraz çevirdikten sonra içine kıymayı da ekleyelim, kıyma kavrulduktan sonra salçayı katalım ve ince doğranmış domatesi de ekleyelim bi süre daha kavuralım en son baharatları ekleyelim ve ocaktan alalım Beşamel sos için tereyağı ve sıvı yağ eritelim, unu ekleyip kokusu çıkıp rengi dönmeye başlayıncaya kadar kavuralım sütü ekleyip karıştırarak pişirelim, kıvama gelince tuz ve karabiberi ekleyelim Tepsiye kabakları dizelim içine kıymalı harcı ekleyelim ve üzerine beşamel sosu da sürüp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında beşamel sos kızarıncaya kadar pişirelim yaklaşık 30 dakika, dilerseniz kaşar peyniri de ekleyebilirsiniz Çıkan kabak içlerini minik doğrayıp tavada kavurarak ve daha sonra yoğurtla buluşturarak salata elde edebilirsiniz Kabak sevmeyen eşim de beğendi lezzetli hafif bir tarif Afiyet olsun
*67 adet orta boy kabak
*200 gram kıyma
*1 adet orta boy soğan
*2 adet yeşil biber
*1 adet domates
*1 yemek kaşığı salça (domates biber karışık olabilir)
*1 çay kaşığı karabiber
*2 çay kaşığı pulbiber
*Yarım çay kaşığı kimyon
*Tuz
Beşamel Sos İçin;
*2 yemek kaşığı tereyağ
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*2, 5 yemek kaşığı un
*1, 5 su bardağı süt
*1 çay kaşığı karabiber
*Tuz
Sebzeli Sandal Lezzeti Tarifi Yapılışı Merhabalar, lezzetli, bol vitaminli kabak yemeğimize başlayalım
Öncelikle kabakları traşlayıp yıkayalım ve uzunlamasına ikiye bölüp içlerini oyalım, çok ince olmamasına dikkat ederseniz haşlanırken de daha rahat bölünmeden alabilirsiniz Kaynar suyun içine tuz ve az miktarda sıvı yağ gezdirip kabakları içine atalım yaklaşık 5 ila 7 dk içinde yumuşaklığına bakıp çıkartabilirsiniz Diğer yandan kıymalı harç için yemeklik doğranmış soğanı sıvağda kavuralım, sonra ince doğranmış biberleri de içine atalım, biraz çevirdikten sonra içine kıymayı da ekleyelim, kıyma kavrulduktan sonra salçayı katalım ve ince doğranmış domatesi de ekleyelim bi süre daha kavuralım en son baharatları ekleyelim ve ocaktan alalım Beşamel sos için tereyağı ve sıvı yağ eritelim, unu ekleyip kokusu çıkıp rengi dönmeye başlayıncaya kadar kavuralım sütü ekleyip karıştırarak pişirelim, kıvama gelince tuz ve karabiberi ekleyelim Tepsiye kabakları dizelim içine kıymalı harcı ekleyelim ve üzerine beşamel sosu da sürüp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında beşamel sos kızarıncaya kadar pişirelim yaklaşık 30 dakika, dilerseniz kaşar peyniri de ekleyebilirsiniz Çıkan kabak içlerini minik doğrayıp tavada kavurarak ve daha sonra yoğurtla buluşturarak salata elde edebilirsiniz Kabak sevmeyen eşim de beğendi lezzetli hafif bir tarif Afiyet olsun