iltasyazilim
FD Üye
Sebzeli Sandal Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet kabak
*1 küçük boy patates
*1 küçük boy patlıcan
*2 adet yeşil biber
*1 adet kırmızı biber
*1 adet havuç
Kızartmak için;
*Sıvı yağ
Beşamel sos;
*1 yemek kaşığı sıyırma un
*1 su bardağı süt
*1 tatlı kaşığı tereyağ
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz
Üzeri için;
*Kaşar peyniri
Sebzeli Sandal Tarifi Yapılışı Bu kadar malzeme yazdığıma bakmayın aslında o kadar zahmetli bir yemek değil
Öncelikle kabakları enlemesine ikiye ayıralım içini kaşık yardımıyla oyalım Sandal şekli olsun Tavamıza sıvı yağ ekleyelim ve kızınca kabakları kızartmaya başlayalım Bu arada da diğer sebzeleri ne çok büyük ne de çok küçük olacak şekilde doğrayalım Kabaklardan kızardıktan sonra sebzeler kızartalım ve yağlarını süzmelerini bekleyelim
Daha Sonra beşamel sosumuz için, yağları tavamıza ekleyelim üzerine un ekleyip biraz kavuralım rengi değişmeyecek daha Sonra süt ve tuz ekleyip güzelce çırparak karıştıralım
Son olarak kabaklarımızı borcama koyalım İçine kızarttığımız sebzeleri üzerine beşamel sos ve onun üzerine de kaşar peynir ekleyip 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim
Afiyet olsun ????
*2 adet kabak
*1 küçük boy patates
*1 küçük boy patlıcan
*2 adet yeşil biber
*1 adet kırmızı biber
*1 adet havuç
Kızartmak için;
*Sıvı yağ
Beşamel sos;
*1 yemek kaşığı sıyırma un
*1 su bardağı süt
*1 tatlı kaşığı tereyağ
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz
Üzeri için;
*Kaşar peyniri
Sebzeli Sandal Tarifi Yapılışı Bu kadar malzeme yazdığıma bakmayın aslında o kadar zahmetli bir yemek değil
Öncelikle kabakları enlemesine ikiye ayıralım içini kaşık yardımıyla oyalım Sandal şekli olsun Tavamıza sıvı yağ ekleyelim ve kızınca kabakları kızartmaya başlayalım Bu arada da diğer sebzeleri ne çok büyük ne de çok küçük olacak şekilde doğrayalım Kabaklardan kızardıktan sonra sebzeler kızartalım ve yağlarını süzmelerini bekleyelim
Daha Sonra beşamel sosumuz için, yağları tavamıza ekleyelim üzerine un ekleyip biraz kavuralım rengi değişmeyecek daha Sonra süt ve tuz ekleyip güzelce çırparak karıştıralım
Son olarak kabaklarımızı borcama koyalım İçine kızarttığımız sebzeleri üzerine beşamel sos ve onun üzerine de kaşar peynir ekleyip 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim
Afiyet olsun ????