iltasyazilim
FD Üye
Sebzeli Sulu Köfte Nasıl Yapılır
Sebzeli Sulu Köfte Tarifi
Sebzeli Sulu Köfte İçin Malzemeler:
250 gr kıyma
1 dilim bayat ekmek içi
1 tatlı kaşığı galeta unu
1 soğan 1 yumurta
Tuz, karabiber, kimyon
2 çorba kaşığı un
Sebzeli karışım için:
30 gr tereyağı
2 soğan
1 kereviz 2 havuç
1 su bardağı doğranmış domates
1 çorba kaşığı domates püresi
15 litre su 2 patates
1 su bardağı haşlanmış bezelye
Yarım demet maydanoz
Tuz, tane karabiber, kekik
Sebzeli Sulu Köfte Yapılışı:
Köfte için, maydanozu temizleyip kıyın Soğanı soyup rendeleyin Suyunu süzüp soğanı ve maydanozu çukur bir kaba alın
Rendelenmiş ekmek içi, galeta unu, kıyma, yumurta ve baharatı ekleyip yoğurun
Köfte hamurundan misket büyüklüğünde parçalar koparın Yuvarlayıp una bulayın
Sebzeli karışım için, soğan, kereviz ve patatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayın
Havuçları temizleyip doğrayın Kerevizin kararmaması için limonlu suda 5 dakika bekletin
Maydanozu kıyın Tencerede tereyağını ısıtıp soğanı kavurun Domates püresini ilave edip 12 dakika daha kavurun
Sırasıyla havuç, kereviz ve konserve domatesleri ekleyip 23 dakika pişirin
Sıcak suyu ilave edip bir taşım kaynatın Köfteleri ekleyip takriben 10 dakika pişirin
Patates ve bezelyeleri ilave edip 5 dakika daha pişirin
Ocaktan indirmeye yakın kıyılmış maydanozu ekleyin
Tuzlu, kekik ve tane karabiberle tatlandırın Sıcak servis yapın
Sağlık Olsun *
Sebzeli Sulu Köfte Tarifi
Sebzeli Sulu Köfte İçin Malzemeler:
250 gr kıyma
1 dilim bayat ekmek içi
1 tatlı kaşığı galeta unu
1 soğan 1 yumurta
Tuz, karabiber, kimyon
2 çorba kaşığı un
Sebzeli karışım için:
30 gr tereyağı
2 soğan
1 kereviz 2 havuç
1 su bardağı doğranmış domates
1 çorba kaşığı domates püresi
15 litre su 2 patates
1 su bardağı haşlanmış bezelye
Yarım demet maydanoz
Tuz, tane karabiber, kekik
Sebzeli Sulu Köfte Yapılışı:
Köfte için, maydanozu temizleyip kıyın Soğanı soyup rendeleyin Suyunu süzüp soğanı ve maydanozu çukur bir kaba alın
Rendelenmiş ekmek içi, galeta unu, kıyma, yumurta ve baharatı ekleyip yoğurun
Köfte hamurundan misket büyüklüğünde parçalar koparın Yuvarlayıp una bulayın
Sebzeli karışım için, soğan, kereviz ve patatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayın
Havuçları temizleyip doğrayın Kerevizin kararmaması için limonlu suda 5 dakika bekletin
Maydanozu kıyın Tencerede tereyağını ısıtıp soğanı kavurun Domates püresini ilave edip 12 dakika daha kavurun
Sırasıyla havuç, kereviz ve konserve domatesleri ekleyip 23 dakika pişirin
Sıcak suyu ilave edip bir taşım kaynatın Köfteleri ekleyip takriben 10 dakika pişirin
Patates ve bezelyeleri ilave edip 5 dakika daha pişirin
Ocaktan indirmeye yakın kıyılmış maydanozu ekleyin
Tuzlu, kekik ve tane karabiberle tatlandırın Sıcak servis yapın
Sağlık Olsun *