iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
1 çorba kasigi tereyagi
1 adet sogan
2 adet enginar
2 adet patates
2 adet havuç
1 su bardagi bezelye
3 su bardagi su, tuz
Köfte için:
400 gram kiyma
1 adet sogan
1 çorba kasigi salça
1 çay bardagi pirinç
1 çay kasigi kimyon
Tuz, karabiber
Yapilisi
KÖFTELERI hazirlamak için, kiymayi bir kaba alip üzerine sogani rendeleyin Kalan malzemeyi ilave edip yogurun Hazirladiginiz harçtan ceviz büyüklügünde parçalar koparip, yuvarlak köfteler hazirlayin Diger taraftan tereyagini bir tencereye alip, yemeklik dogradiginiz sogani 12 dakika kavurun Üzerine temizleyip küp dogradiginiz enginar, patates, havuç ve bezelyeleri ilave edin Sebzelerin rengi dönünce suyunu ekleyip tuzunu ayarlayin Su kaynamaya basladiginda köfteleri de tencereye alip 1520 dakika pisirin Ocaktan alip sicak servis yapin
1 çorba kasigi tereyagi
1 adet sogan
2 adet enginar
2 adet patates
2 adet havuç
1 su bardagi bezelye
3 su bardagi su, tuz
Köfte için:
400 gram kiyma
1 adet sogan
1 çorba kasigi salça
1 çay bardagi pirinç
1 çay kasigi kimyon
Tuz, karabiber
Yapilisi
KÖFTELERI hazirlamak için, kiymayi bir kaba alip üzerine sogani rendeleyin Kalan malzemeyi ilave edip yogurun Hazirladiginiz harçtan ceviz büyüklügünde parçalar koparip, yuvarlak köfteler hazirlayin Diger taraftan tereyagini bir tencereye alip, yemeklik dogradiginiz sogani 12 dakika kavurun Üzerine temizleyip küp dogradiginiz enginar, patates, havuç ve bezelyeleri ilave edin Sebzelerin rengi dönünce suyunu ekleyip tuzunu ayarlayin Su kaynamaya basladiginda köfteleri de tencereye alip 1520 dakika pisirin Ocaktan alip sicak servis yapin