iltasyazilim
FD Üye
Sebzeli Süzme Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı mercimek
*1 adet küçük boy kabak
*1 adet havuç
*1 adet patates
*1 adet kapya biber
*1 adet soğan
*2 diş sarımsak
*Et bulyon veya et suyu( isteğe bağlı)
*Sıvıyağ
*Karabiber
*Pul biber
*Nane
*Tuz
*Kaynar su ( yaklaşık 89 bardak kullandım)
Sebzeli Süzme Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar
Şifa deposu olan bu çorbayı ben çok severek yapıyorum Elime gecen sebzeleri içine atıyorum Kapya biber kendi rengini çok güzel veriyor çorbaya Et suyuylada yapabilirsiniz Deneyin eminim beğeneceksiniz
Öncelikle mercimeği güzelce yıkayalım
Yıkanan mercimeği tencereye alalım Üzerine yaklaşık 5 su bardağı kaynar su ekleyelim Sebzeleri yıkayıp temizleyelim Yalnız ben soğanı bütün olarak koyup aromasını verdikten sonra içinden çıkartıyorum
Diğer sebzeleri gelişi güzel doğrayıp mercimeklerin üzerine atalım Mercimeklerde sebzelerde iyice haşlansın dağılsın
İyice haşlandıktan sonra blenderle iyice ezelim sebze ve mercimeği
Püre kıvamına gelecektir Bu aşamada et suyu veya bulyon ekleyebilirsiniz 34 su bardağı kadar kaynar su ekledikten sonra Tuz, pulbiber ve karabiberi de ekleyelim Biraz kaynattıktan sonra çorbamız hazır
Servis için üzerine nane ve bol limon çok yakiışacaktır
Afiyet Olsun
*1 su bardağı mercimek
*1 adet küçük boy kabak
*1 adet havuç
*1 adet patates
*1 adet kapya biber
*1 adet soğan
*2 diş sarımsak
*Et bulyon veya et suyu( isteğe bağlı)
*Sıvıyağ
*Karabiber
*Pul biber
*Nane
*Tuz
*Kaynar su ( yaklaşık 89 bardak kullandım)
Sebzeli Süzme Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar
Şifa deposu olan bu çorbayı ben çok severek yapıyorum Elime gecen sebzeleri içine atıyorum Kapya biber kendi rengini çok güzel veriyor çorbaya Et suyuylada yapabilirsiniz Deneyin eminim beğeneceksiniz
Öncelikle mercimeği güzelce yıkayalım
Yıkanan mercimeği tencereye alalım Üzerine yaklaşık 5 su bardağı kaynar su ekleyelim Sebzeleri yıkayıp temizleyelim Yalnız ben soğanı bütün olarak koyup aromasını verdikten sonra içinden çıkartıyorum
Diğer sebzeleri gelişi güzel doğrayıp mercimeklerin üzerine atalım Mercimeklerde sebzelerde iyice haşlansın dağılsın
İyice haşlandıktan sonra blenderle iyice ezelim sebze ve mercimeği
Püre kıvamına gelecektir Bu aşamada et suyu veya bulyon ekleyebilirsiniz 34 su bardağı kadar kaynar su ekledikten sonra Tuz, pulbiber ve karabiberi de ekleyelim Biraz kaynattıktan sonra çorbamız hazır
Servis için üzerine nane ve bol limon çok yakiışacaktır
Afiyet Olsun