Nefis sebzeli tavuk çorbası sofralarınızın baş tacı olmaya geliyor! İşte nefis tadına doyamayacağınız çorba tanımımız...
Sebzeli Tavuk Çorbası Tanımı
Materyaller;
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
3 orta uzunluk havuç
3 orta kereviz sapı
1 küçük patates
1 soğan
Tuz
Karabiber
1 su bardağı siyah pirinç
3 tavuk göğsü
5-6 su bardağı tavuk suyu
2 yemek kaşığı tereyağı
1/3 su bardağı un
2,5 su bardağı süt
Sebzeli Tavuk Çorbasının Hazırlanışı
Zeytinyağını büyük, yapışmaz bir tavada orta yükseklikte ısıtın. Doğradığınız havuç, kereviz, patates ve soğanı ekleyin ve sebzeler yumuşamaya başlayana kadar yaklaşık 8 ila 10 dakika pişirin. Tuzunu ve karabiberini ek edin ve 30 saniye daha pişirin. Siyah pirinci yıkayın, akabinde sebzelerle birlikte tencereye ekleyin. Tavuk göğsünü üstüne yerleştirin, akabinde 4 bardak tavuk suyunu dökün. Örtün ve pirinç yumuşayana ve tavuk pişene kadar pişirin. Tavuğu bir tabağa yahut kesme tahtasına çıkarın ve biraz soğumaya bırakın. İki çatalla yahut parmaklarınızla tavuğu parçalayın, sonra tencereye tekrar koyun. Tavuk pirinçten evvel pişirmeyi bitirirse, evvel pişirmemesi için çıkarın, akabinde tekrar örtün ve pirinç yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Tavuk ve pirinç piştikten sonra, tereyağını orta ateşte eritin. Tereyağı büsbütün eridiğinde, unu üstüne serpin. Çırpın ve un, yaklaşık 1 dakika altın kahverengi olana kadar pişirin. Sütü dökün, topaklanmaması için çırpın. Karışım yoğunlaşana kadar yaklaşık 4 dakika sık sık karıştırarak pişirin. Süt karışımını tencereye dökün ve karıştırın. Daha ince bir çorba istiyorsanız, istediğiniz kıvama gelinceye kadar ek tavuk suyu karıştırın. Tatmak için ek tuz ve / yahut karabiber ekleyin. Sıcak servis yapın.