iltasyazilim
FD Üye
http:img72**************img72656315671361wa7
Malzemeler:
Yarim tavuk gogusu
1 adet orta boy havuc
1 adet ince pirasa (yada 6 adet taze fasulye)
12 buyuk kahve fincaninda tel sehriye
2 cay kasigi tuz
12 cay kasigi karabiber
10 bardak soguk su
Yapilisi:
Once tavugu guzelce yikayin
Daha sonra suyu bir tencere bosaltin ve tavugu icinde haslayin
Haslama suresi kaynamaya basladiktan sonra atesi kisiga cevirin ve 10 dak kaynatin
tavuk haslandiktan sonra tavugu tencereden alin
tavuk suyunu te suzgecten suzun ve tekrar tencereye bosaltin
ayri bir yerde havucu rendenin normal tarafi ile rendeleyin Pirasalari boydan ikiye bolup
34 mm genisliginde(eriste keser gibi) dograyin Tavuklari didin
Tencereyi tekrar ocaga koyup kaynamakta olan tavuk suyunun icine
tavuk, pirasa,havuc ve sehriyeyi katin Tuzunu ve karabiberide katin Kaynarken havucun biraz kapugu cikiyor
Eger corbanin kopugu bitti ise corba olmus demektir Bu da yaklasik 10dak ya denk geliyor
Corbanizi karabiber, limon yada soya sosu ile ikram edebilirsiniz
Malzemeler:
Yarim tavuk gogusu
1 adet orta boy havuc
1 adet ince pirasa (yada 6 adet taze fasulye)
12 buyuk kahve fincaninda tel sehriye
2 cay kasigi tuz
12 cay kasigi karabiber
10 bardak soguk su
Yapilisi:
Once tavugu guzelce yikayin
Daha sonra suyu bir tencere bosaltin ve tavugu icinde haslayin
Haslama suresi kaynamaya basladiktan sonra atesi kisiga cevirin ve 10 dak kaynatin
tavuk haslandiktan sonra tavugu tencereden alin
tavuk suyunu te suzgecten suzun ve tekrar tencereye bosaltin
ayri bir yerde havucu rendenin normal tarafi ile rendeleyin Pirasalari boydan ikiye bolup
34 mm genisliginde(eriste keser gibi) dograyin Tavuklari didin
Tencereyi tekrar ocaga koyup kaynamakta olan tavuk suyunun icine
tavuk, pirasa,havuc ve sehriyeyi katin Tuzunu ve karabiberide katin Kaynarken havucun biraz kapugu cikiyor
Eger corbanin kopugu bitti ise corba olmus demektir Bu da yaklasik 10dak ya denk geliyor
Corbanizi karabiber, limon yada soya sosu ile ikram edebilirsiniz